Tuesday, February 8, 2011

Sidrunikreem

Originaalis öeldakse selle kohta supp, aga minul tuli kreem mis kreem, on lastel lihtsam süüa ka.

Võta 3 dl vett, 1 dl suhkrut ja 2 munakollast. Pane potti ja kuumuta segades keemiseni. Igaks juhuks võib kohe lisada ka 1 spl kartulitärklist, aga kui kipub keema ja seega vedelaks minema, pole hullu, lisa lihtsalt üks kuhjaga supilusikatäis tärklist veel. Võta pott tulelt, pane jahtuma. Pigista ühest sidrunist mahl välja, klopi kreemi sisse. Nüüd võta 100 g toorjuustu ja 1 tl vanillisuhkrut, sega hoolega, klopi kreemi sisse. Lase jahtuda, jaga portsudeks, lisa igale portsule näiteks natuke sügavkülmamarju.

Lapsed sõid ja kiitsid.

Algne retsept, supisem ja vähem magus on pärit Angeelika Kangi "Supiraamatust".

No comments:

Post a Comment