Friday, February 11, 2011

Väga head ahjukartulid

Ebamääraselt sarnaseid kartuleid pakutakse näiteks Prantsusmaal McDonaldsis, kujutage ette.

Väga head ahjukartulid käivad nii:
eemalda kartulite pealt koor, ideaalis on tegu suviste kartulitega, millelt saab koore maha hõõrudes (NB! kartulitükke ei tohi küüne alla ajada, valus!), aga kui juhtumisi on talv, siis võib ka noaga läheneda. Lõika kartulid umbes 1 cm paksusteks sektoriteks. Peenemaks võib, palju paksemaks ei ole hea mõte. Pane kartulid kaussi, kalla peale inimese kohta 1-2 spl õli (sega), 1-2 spl riivsaia, 0,5 tl paprikapulbrit, 0,5 tl soola, 0,5 spl kuivatatud rosmariini. Sega korralikult. Minule meeldib tulemus, mis näeb välja ja tundub nagu hea liivakoogimaterjal (nagu liivakastis, päris liivaga). Kui puistekaupa on vähe, siis lisa seda, mida vajalikuks pead. Kuumuta kogu kupatust küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200'C juures pool tundi. Söö.

No comments:

Post a Comment