Friday, March 25, 2011

Riis. Lihtsalt riis.

Kui eelmisel päeval on olnud õhtusöögiks sealiha õuntega või karrikana või mõni muu taoline roog, mille juurde süüakse riisi, on võimalik, et riisi jääb üle. Minu jaoks on riis alati olnud selline müstiline asi, mille paisumist ja vajadust ei oska ilmaski arvestada. Parem jäägu üle, kui et puudu tuleb. Ainult et... mida siis selle ülejäägiga peale hakata?

Üks võimalus on selline:
kuumuta pannil natuke õli, prae selles viilutatud sibul. Kui juhtub alamõõduline sibul olema, siis võta muidugi mitu sibulat. Nagu alati passi peale, et sibul pruuniks ei läheks, siis muutub tema maitse kohe märgatavalt ja minu meelest mitte paremaks. Lisa keedetud riis. Kui on, lisa seeni või mõni tükike vorsti. Riivi peotäis või kaks juustu ja riputa pannile. Sega. Meie lastele täitsa meeldib.

No comments:

Post a Comment