Sunday, December 18, 2011

Ahjuliha küpsetatud kõrvitsaga

Päev enne söömahakkamist võta umbes 500-grammine väikese pekiribaga praetükk. Kui kamar on küljes, lõika see ära - juhul kui Sa just väga kamarat ei armasta. Sega kausis paar supilusikatäit palsamiäädikat, teist samapalju oliiviõli, natuke kuivatatud rosmariini, pipart ja soola. Pane liha kaussi marinaadi sisse, pööra igapidi, kata kilega ja pista külmkappi. Järgmise 24 tunni jooksul võid liha kausis loksutada, kui meelde tuleb, aga ei pea.

Järgmisel päeval kuumuta ahi 200 kraadini. Pane suurde vormi marinaadist võetud liha, pekipool ülespoole, kalla marinaad vormi põhjale ja laota sinna peale 500 grammi kõrvitsa viljaliha (näiteks kuubikutena). Veel koori ja viiluta kaks ca 5-sentimeetrise läbimõõduga sibulat ja pane needki vormi liha kõrvale. Pista vorm ahju. Käi aeg-ajalt vaatamas ja sega aedvilja, kui tundub, et võiks tarvis olla. Marinaadi võid lihale ka peale kallata, paha see ei tee. Kui tundub, et lihal on liiga kuum, keera vahepeal kraadid 160 peale. Umbes tunni aja pärast võiks valmis olla. Serveeri kartulitega. Must puru kõrvitsa peal on loomulik, see juhtub palsamiäädikaga, kui ta kaua ahjus on.

No comments:

Post a Comment