Friday, December 23, 2011

Sibulasupist veel

Mees käis jõulude puhul kolleegidega Atlantise restoranis lõunal. Tuli koju ja ütles, et sealne "prantsuse sibulasupp saiakrutoonidega" ei olevat söömist väärt. Mina tegevat paremat. :)

Muidugi olen ma väga rahul. Tegin täna kohe uuesti sedasama lingitud suppi ja norisin Mehe arvamust. Mees ütles, et ei ole mingit kahtlust, restoranisupp ei kõlvanud süüa, kodune on kordades parem.

Restoranisupis olid Mehe jutu järgi küll kõik vajalikud komponendid olemas olnud, aga maitseaineid kaugelt liiga palju - liiga soolane ja liiga maitsetaimene (Mees ei tee siiani maitse järgi vahet tüümiani ja rosmariinil, ma ei tea, kumba nad seal Atlantises kasutasid). Minu jaoks seostub hästikeedetud supiga pigem supi põhiainete maitse, aga mitte soolasus. Soola lisan alati pigem ettevaatlikult - kes tahab, võib ju natuke soola oma taldrikusse juurde panna.

Muidugi ei tea ma, mis retsepti järgi täpselt see restoranisupp keedetud oli, aga elukutseline kokk peaks siiski oskama soolaga ümber käia, olgu retsept milline tahes.

No comments:

Post a Comment