Thursday, March 15, 2012

Juustuburgerisupp

Originaalretsept pärineb ühest ameerika koduperenaiste supiteemalisest e-raamatust, mina modifitseerisin natuke, kuna kõiki komponente ei olnud käepärast. Usun, et sai siiski piisavalt juustune ja burgerine.

Kuumuta potis natuke õli, haki üks rusikasuurune sibul, pane potti. Riivi üks väga suur porgand ja tükelda üks sellerivars, pane ka potti. Puista peale kuivatatud basiilikut. Samal ajal prae pannil 300 grammi väherasvasemat hakkliha. Kui aedviljad kipuvad potis pruuniks minema, lisa natuke vett. Las nad podisevad, kuni sibul hakkab läbipaistvaks tõmbuma. Nüüd lisa kaks suurt peotäit kartulikuubikuid, hakkliha pannilt ja paar tassitäit vett. Murenda potti ka üks puljongikuubik. Keeda, kuni kartulid on pehmed. Nüüd lisa umbes 100 grammi juustu tükkideks lõigatuna. Kuumuta veel, kuni juust on sulanud. Soovi korral lisa soola ja pipart. Sellest kogusest jätkub kahele täiskasvanule ja kolmele väikesele lapsele.

Minu meelest on see supp odav, aga samal ajal toitev (hernesupp on toitev peresöök). Mehele ja Jõugu Juhile maitseb ka, Lillebror ja Unistaja on veel eas, kus hinnang toidule sõltub tujust.

No comments:

Post a Comment