Wednesday, April 22, 2015

Kiiviblogimine

On oht, et siia tekib kiiviblogi.

Tarmukas ronija taim, mis saabus meile vitsakesena, on kahe nädalaga kasvatanud endale 15-20 cm pikkused võrsed ja hulga karvaseid lehti, samuti aretanud lehekaenaldesse tillukesed õienupu moodi asjad. Kõigi tarkuste allikas Internet ütleb, et kiivi hakkab vilja kandma nelja-aastaselt, kui seemnest kasvatama hakata. Ma ei tea, mismoodi või kui kaua need Maxima tarnijad oma taimi kasvatasid. Igatahes oleme kiivi suhtes väga põnevil.

Kuna võrsed hakkasid toepulgast üle kasvama ja lonti vajuma, ostsin täna Magaziinist kiivile ronimisredeli. Maksis teine 6.80, mis materjali hulka ja konstruktsiooni lihtsust arvestades on alatu röövimine päise päeva ajal, aga Mees arvas, et tal ei ole tuju kanavõrgust ronimisredelit konstrueerima hakata ... pealegi meil pole kanavõrku. Kui kiivi kasvamist sama hooga jätkab, tuleb talle ilmselt ikkagi mingi varbsein tekitada ja hakata botaanikaaiast uurima, kuidas sellist seltsimeest ohjata.

Ühtlasi - kiivist sõltumatult - külvasin eile maha pool pakki pastinaaki ja täna sain turult alõtša ehk mirabelli! Seda olen ma mitu aastat taga ajanud, kord jään turuleminemisega hiljaks, kord öeldakse, et seda rämpsu ei taha ju keegi ... Kui me ükskord jälle Lõuna-Prantsusmaale pääseme, siis ma tahan taas ööbida Brignoles'i külje all kämpingus, kus mirabellid lihtsalt pots ja pots maha kukuvad ja neid võib rahumeeli hommikusöögiks pugida. No ja kui Vanaema paari aasta eest suurema hulga mirabelle turult tõi, siis selgus, et ma oskan küll kompotti teha ja et see on lausa laste lemmik-magustoit. Homme hakkame poistega istutama. Nemad kaevavad ja tassivad. Mina kastan. Meie muld küll luuviljalistele eriti ei meeldi, aga seda peaks saama puutuhaga parandada, lugesin kusagilt.

2 comments:

  1. Purusta munakoored ka luuviljalistele ümber tüve. See neile meeldib ja teeb mulla sobivamaks. ;-)

    ReplyDelete
  2. Mina tänan munakoorte vihje eest. :)

    ReplyDelete