Sunday, May 24, 2015

Kiire aeg

Eelmises sissekandes kirjeldasin väikest osa tegevustest, mis tegemist ootavad. Tegelikult on midagi ikka juba ära ka tehtud, lihtsalt ongi kiire aeg.

Jõugu Juht on edukalt vastanud ära kõik Õpetaja Õunapuuhaldja poolt õpetatavad ained, muusika ja kunsti. Veel on vaja vastata inglise keel ja kehaline kasvatus.

Unistaja on natuke vähem edukalt, aga ikkagi hästi vastanud ära eesti keele, matemaatika, inglise keele ja muusika. Homme näitame ette kunstitööd ja noormees demonstreerib oma teadmisi loodus- ja inimeseõpetuses. Kehaline kasvatus on ka veel teha. Mis sellest matemaatika "neljast" ikka, suvel saab korrutustabeli arvutimängude abil selgeks.

Lillebror on teinud pahandust. Suslik nagu ta on. Eks ta saab aru, et elu on hetkel närvilisevõitu. Õnneks mitte midagi pöördumatut.

Oleme kohtunud toredate inimestega ja omandanud mitmeid taimi. Muuhulgas 25 kuusekest ühelt kirglikult iluaianduse-huviliselt. Tema aias tundsin ennast nagu botaanikaaias ja otsustasin, et ma ei hakka endale üldse mingeid komplekse tekitama - et minul on ilupõõsastest peamiselt sirelihekk, mõned alakaalulised jasmiinid ja pundar kibuvitsu, tundub küll hale, aga noh, minu prioriteedid on teises kohas, näiteks porgandipeenras. Ma siiski olen tänulik, kui mind valgustatakse, et see on kirjulehine puu ja see jällegi leinavorm.

Kirikus mõtlesin, et huvitav, kümmekond või rohkem aastat kestnud rasedate järjepidevus koguduses paistab olevat katkenud. Või kes teab, tänapäeva mood ja noorte figuurid on sellised, et kuidagi ei saa aru, kas keegi on rase või lihtsalt paksemaks läinud. Noori abielunaisi on iseenesest küllalt (see on ju tore), kes võiksid beebisid saada.

Eile käisime Mehega ära toomas Mehe ostetud piljardilauda. Uuuuuhhh. Mees tõdes, et seitsmemeetrise pikasabalise kaubiku juhtimine ei ole nagu tõeliselt suure Corsa juhtimine, ja mina, et Mereäärses Kuurortlinnas pole vihmaga tõesti mitte midagi teha. Nüüd tuleb mõelda, kuhu see laud üles panna (kuni teismelistetuba ülemisel korrusel valmis saab, millal iganes see juhtub) ja mis värvi riie talle valida. Originaalriie on katki ja roheline meie maja sisekujundusega ei sobi. Kas keegi on kunagi öelnud, et isiklikuks tarvitamiseks hangitud piljardi katteriie ei tohi olla, ütleme, taevassinine?

Mõni asi väiksemas ja suuremas maailmas muidugi kurvastab ka. Aeg-ajalt tulebki leppida, et maailm tüürib aina kindlamalt Rooma riigi langusaegade kommete poole, et mõne inimesega saabki inimese moodi suhelda ainult väga akadeemilisel ja kuival tasemel, ja et aastad muudkui lähevad ... ja lähevad (Vaatasin peeglisse. See oli viga). Eks ma siis tõmban ennast nukralt jälle oma kilbi alla tagasi. Vähemalt on mul hea maksisuuruses kilp, sinna alla mahub päris palju armsaid ja mõistlikke inimesi.

4 comments:

  1. Linnas oli kristlik perepäev ja kontsert keset päeva ja õhtul Lavassaare tantsupidu. Ütle teinekord, kui tulete, ma ütlen, mis sel ajal kuurortlinnas on :)

    ReplyDelete
  2. Seda perepäeva me nägime jah, aga sadas ju, kesse hull vihmaga väljas tahab olla! Ma oleks hea meelega kasutanud võimalust abikaasaga kahekesi mere ääres jalutada, aga ... Noh, vihm. Ega meil tegelikult aega ei olnud ka, see seitsmemeetrine dinosaurus polnud just kõige nobedama loomuga. Mahutas küll hästi ja täitis täiesti eesmärgi.

    ReplyDelete
  3. R, rasedate järjepidevus ei ole katkenud. Ma tean isegi kahte noort naist, kes on teatepulga kenasti üle võtnud...

    ReplyDelete
  4. Palju õnne! Eks siis varsti näeb, kelle pere kasvab.

    Ma tean, et see pole minu asi, mulle lihtsalt väga meeldib, kui inimesed lapsi saavad.

    ReplyDelete