Sunday, May 3, 2015

Kuhu aeg kaob, mina ei tea

Tarmukas ronija taim ronib, tänan küsimast. Püüan teda ühtlasemalt ronima suunata.

Eelmisel nädalal istutatud ploomipuu teeb õit. Ilmselt sattus hea ja elujõuline istik.

Projekt "Maasikapeenrad" on hetkel valmis, varupeenral ootab ärapaigutamist veel kümmekond taimekest, aga uuel nädalal on võimalik alustada projekti "Hernepeenrad". Siiani olid nimelt tulevaste herneste koha peal sügisel päästetud maasikalapsed.

Töörahva püha mööduski aiatööde tähe all. Nüüd on tarvis kusagilt saada koorem sõnnikut, siis saab kasvatada kurki või mida iganes, millele meeldib betoonkastis kasvada. Meil nimelt oli aias üks vaba vundament, Mees kühveldas sellest päev otsa kõikvõimalikku sodi välja. SeeKesSiinMajasEnnemElas ütles kunagi, et vundamendi peal olevat kunagi olnud saun. Suurte akendega saun, tundus, lapsed korjasid pangede viisi klaasikilde.

Veel käisime restoranis. Meeldis. Järgmisena läheme näiteks tsirkusse, kui see Linna tulema peaks ja seal õnnetuid loomi ei ole.

Meil käisid külalised ja taas kord tõdesin, et väikesed tüdrukud on midagi hoopis muud kui väikesed poisid. Lillebrori Sõbra Õde on küll alles kolmveerandneljane, aga väga naiselik ja iseteadev väike neiu. Ühtpidi oleks sellist Llloosat tegelast (jah, ma tean, et B oskab r-i öelda!) väga põnev kasvatada, teistpidi päris hirmutav - olen ju harjunud meeste ühikas ainuke naisterahvas olema!

Sarjast "Tõlkepärlid" kogesin täna taas erakordselt halba filmitõlget. Ema ütles lapsele: "Mine pane oma moosised* selga!" Iiiiiiiiik! Läheb samasse kategooriasse nagu kunagi loetud raamatust: "Riided olid märjaks saanud, me panime nad kuuma pressi alla." Mis asja alusel tõlgib perefilme inimene, kes ei tunne USA üsna levinud pereslängi ja iiri autori raamatuid inimene, kes ei tea, mis asi on "hot press"? (see oli retooriline küsimus, ma juba aiman, kiirustamine ja üldse)

Jõugu Juht kiitis, et inglise keeles raamatulugemisest on nii palju kasu, nüüd ta saab aru, mida temast arvutimängudes tahetakse. Suurepärane! Varsti hakkame temaga võidu koletõlgete üle oigama. :) Täna ta vaatas veel ülejäänud pere seltsis filmi edasi, kuni mina tõlkeõuduse pärast vingerdasin.

_________
*te ju teate, mida tegelikult mõeldi, eks ole?

No comments:

Post a Comment