Sunday, June 28, 2015

Jaaninädal

Jaaninädalal peetakse jaanipäeva. See on selge. Veel niidetakse jaaninädalal muru ja rohitakse peenraid.

Aga veel ...

... käisid lapsed Kids Gamesi esimesel päeval. Rohkematel päevadel meil lihtsalt polnud linna asja. Lapsed olid rahul ja pettunud, et rohkem ei saanud. Pärast mänguaja lõppu teatas JJ, et tema läheks nüüd koos sõbraga kinno, oma taskuraha eest ja puha. Mees märkis, et laste tegutsemises on algamas uus tase -  laps organiseerib endale ise tegevuse ja seltskonna, vanemad ei pea midagi tegema ... Tegelikul viis Mees poisid siiski kohale ja varustas neid lähkritäie popkorniga. JJ oli väga rahul, ikkagi dinosaurused ja puha.

... kudusin mina kanga peaaegu maha. Teljed tuleb homme kaminasaalist välja saada, sest alates ülehomsest oleme lastevabad (suured laagris, Lillebror Vanaema juures asumisel) ja siis saab kaminasaali põranda ära õlitada. Põrandaõli haiseb taevani ja samal päeval sellest üle kõndida pole arukas, aga lastetuppa pääseb ainult kaminasaali kaudu ja telgis magavatest lastest unustaks keegi ikka ära, et praegu ei saa minna oma tuppa seda ülivajalikku legojuppi võtma ... (Unistaja näiteks vajab mõnikord keset ööd oma võtmeid, ise ka ei tea, miks, aga käib esikus järel)

... grillis Mees koguduse tänupiknikul umbes kolmsada kotletti (keegi muu tegi ülejäänud, võimalik, et Professor). Pidasime osadust ja kohtasime üle hulga aja vanu sõpru. Väga ilus oli.

... ostis Mees kogemata klaveri. Sentide eest. Nüüd tuleb organiseerida transport koju. Saab raske olema, nii otseses kui ülekantud tähenduses. Pole küll "Becker", mida ma igatsesin (et noodid oleks ilusti virnas Beckeri klaveri pääl), aga häält teeb ja küll meil siis keegi õpib mängima ka.

... ostsime uue nõudepesumasina. Või nojah, kellelegi teisele oli see vana. Hetkel toimub esimene pidulik nõudepesu. Kuna see masin on jupi maad laiem kui varasemad, ei mahu ta vana masina kohta ära ja köögis tuleb ette võtta mõningane edasiliikumine. Nagu teelauas, et Kübarsepp istub Märtsijänese kohale, Märtsijänes Alice'i kohale ja nii edasi - või oli see vastupidi? Igatahes läheb meil boiler sinna, kus oli nõudepesumasin, pliit sinna, kus on boiler, ja nõudepesumasin sinna, kus on pliit. Uhhhh. Masina ajutine koht pole ka halb, aga jabur on.


... oleme söönud umbes kilo oma aia mmmaasikaid. Arvutasin välja, et meie pere vajaduse kataks nii umbes nelisada maasikataime. Tuleb uute peenarde jaoks kohad vaadata ja sügisepoole poegi võtta, siis pikapeale saab ka.

Tänulik.

No comments:

Post a Comment