Friday, June 12, 2015

Kirjutan teiste tuules

Eile (vist) jagati blogiauhindu. Kuna ma lugemismaterjali mitmekesisuse huvides kiikan vahel nii Malluka, Briti kui Marimelli juurde, teadsin ma sellest ideest jupp aega tagasi küll, aga kuna tundsin, et mind see ilmselgelt ei puuduta, ei hakanud palju süvenema. Peaaegu võiks öelda nagu Iibis: "Ma ei soovi sedasorti tähelepanu." Mida iganes Iibis täpselt mõtles ja millist sõna lauses peaks rõhutama, on iseasi.

Täna lugesin blogija Manjana muljeid ja seekord olen temaga täitsa nõus. Hulk kategooriaid oli puudu, hulk nimetatutest hoopis kõrgemal tasemel kirjutajaid olid nomineerimata ... See üritus ilmselgelt ei esindanud kogu blogimaastikku, vaid teatud gruppi. Mallukas ise ütles selle tänases postituses ka välja - neiud, te olite imeilusad! Neiud. Mitte arvamusavaldajad, vahvad inimesed või minu poolest lihtsalt blogijad. Ja kusagilt mujalt loetud jutt noorblogijatest - no tule taevas appi, need 25-aastased sätitud-lokitud-lakitud tüdrukud ongi ju verinoored?

Nojah. Ühtlasi mainis keegi, et kui sarnast üritust korraldasid IT-inimesed, oli kohal palju mehi ja rõhk tehnikateemadel. Kas mammablogidele peaks eraldi ürituse korraldama?

Igatahes mina tundsin kategooriad vaadates puudust näiteks kirjandusblogi kategooriast. Või noh, raamatuarvustusblogidest. Neid ju on. Beebiblogi ja pereblogi lööksin lahku, sest lutt ja puberteet on ikka täitsa erinevad teemad. Remondiblogi võiks olla eraldi ja käsitööblogi eraldi. Reisiblogi on reisiblogi ja välismaaelu on välismaaelu. Ja nii edasi, eks ole. Koduõppeblogisid on Eestis küll häbiväärselt vähe. Veel võiks olla isiklike veendumuste/usublogide kategooria. Ega need ei pea ainult kristlaste omad olema, ju blogib kuskil keegi ka näiteks budismist. Tehnikablogi ei loeks mina ka, aga ega see, et mulle huvi ei paku, ei tähenda, et kellelegi teisele ei võiks huvi pakkuda.

Ja kui nüüd keegi tahab märkida, et mis see üldse minu asi on - noh, huvitatud lugejana lootsin leida mõne uue blogi, mis ka keskealisele emmele huvi pakuks. Ma pole veel kogu nimekirja läbi töötanud, aga esmapilgul ei jäänud midagi uut silma. Kahju on, noh, lootsin mitmekesisemat.

Tulles tagasi alguses mainitu juurde - mind selline üritus ei puudutaks tõesti, sest mulle piisab sellest tähelepanust, mida ma statistikas näen. Konkurentsitult populaarseim sõna, millega siia jõutakse, on muide "aurumopp" (rahu tema põrmule) ja populaarseim postitus kirjutis sellestsamast suurepärasest, kuid kahjuks lühikeseks jäänud eluga majaabilisest. Võib juhtuda, et lähen ajalukku kui aurumopile oodi kirjutanud naisterahvas. Polegi paha.

No comments:

Post a Comment