Thursday, October 8, 2015

Mida kõike küla peal süüa tehakse 2

Eelmisel sügisel kirjutasin sellise postituse. Nüüd olen jälle üsna tubli olnud ja nädalamenüü kirja pannud. Nädal pole küll veel läbi, aga kui meid ei taba külalised või viiruse ägenemine (pole aega!), siis ma ei näe põhjust, miks ei peaks etteantud menüü pühapäevani kestma.

Hommiku- ja lõunasöögid on taas juhuslikud, sest kõik inimesed ei söö kõigil päevadel kõigi söögikordade ajal. Siia panen kirja õhtusöögid.

Tegelikult võiks juba eelmisest pühapäevast alustada.

P - ahjus küpsetatud kanakoivad tomatikastmes ja kaneelisaiad.
E - pannkoogid (JJ ja Lillebror tegid), magusalt ja soolaselt.
T - Jamie Oliveri kõrvitsasupp ja moosisai. Suppi modifitseerisin nii, et salveid ma kahjuks poest ei leidnud, see jäi ära, värske rosmariini asemel kasutasin kuivatatut ja parmesani asemel mingit teadmata nimega huvitavat juustu, mis kodus olemas oli.
K - suvikõrvitsapirukas ja mirabellikompott. Minul oli see retsept saadud ühelt sõbralt, seetõttu tegin sõbra õpetuse järgi - suvikõrvitsa riivisin, mitte ei lõiganud viiludeks, ja maitseks raputasin basiilikut.
N - aedviljasupp ja prantsuse sai, ahjuõunad.
R - soe peekoni-pastasalat (Angeelika Kang, "Salatiraamat", lk 53) ja kohupiimakreem.
L - ahju-aedvili ja šokolaadivaht (Ingrid Wikholm, "Maitseelamused Provence'is", lk 95).
P - röstitud porgandid ja peedid pluss sealiha Jamie Oliveri järgi ja banaanismuuti.

Tuleval nädalal teen millalgi seda salatit ja kõrvitsaquiche'i, samuti täiesti imelisi lihapalle, sest meile tuleb üks Soome isa viie lapsega. Lihapallid on suurepärane sohvasurfi-söök, sest nende juurde saab serveerida kõikvõimalikke salateid jm lisasid ja mõni lisadest ikka sobib. Loodetavasti peab mu praeahi vastu - täna saiaküpsetamise käigus näitas ahjutermomeeter mingil hetkel 140 ja siis jälle 220 kraadi, muutus ahju temperatuurinupu asendis oli vast 20 kraadi jagu ...

No comments:

Post a Comment