Thursday, October 29, 2015

Mõni päev ja mõni teine päev

Mõnel päeval läheb kõik nii, nagu peab, see tähendab, hästi. Maja on soe, pesu kuivab, söök saab õigel ajal valmis, plaanid saavad teostatud, lapsed on head ja arukad ...

Ja siis on see teist sorti päev. Need armastavad lausa pundis käia. Selline päev, kui päevaplaan nihkub ootamatute tööasjade pärast paigast. Kui söök saab valmis liiga vara või liiga hilja. Kui mõni anonüümseks jääda sooviv laps ei saa üldse aru, mida tähendavad sõnaliigid, ja mõni teine anonüümseks jääda sooviv laps kirjutab loodusõpetuse töövihikusse täielikku jama kokku - sest ega raamatust loetu ja töövihikusse kirjutatav ei tohi omavahel kokku minna, eieiei, ikka loominguline peab olema! Ja selgub, et anonüümseks jääda sooviv vanaema on kaks kuud muudkui ühele lapsele eesti keeles ette öelnud, mida töövihikusse kirjutada, ja seetõttu pole laps peaaegu mitte midagi omendanud ei koma ega millegi muu kohta - aga üks anonüümseks jääda sooviv ema on siiralt arvanud, et laps teebki õigesti, kõik teemad on tegelikult juba teisest klassist tuttavad ... Ja anonüümseks jääda sooviv kass on oksendanud ühe lapse voodisse ja see tähendab plaanivälist madratsikeeramist ja voodipesuvahetust ja selle kõige käigus selgub, et voodialuse kasimine on pikemat aega kolme anonüümseks jääda sooviva lapse poolt potjomkini küla stiilis ... Sealt äraimetud magum opus'te autorid ei soovinud anonüümseks jääda, täitsa tavalised ämblikud olid, kes olid seal ilmselt juba kaua saanud segamatult oma munakookoneid imetleda.

Vähemalt kavatsen ma nüüd plaanikohaselt ära küürida köögipõranda ja teha kogu kambaga pärast üht vähemmäärivat kunstitööd. Homme läheb Unistaja kooli eesti keele kontrolltööd tegema, ma hetkel hästi ei kujuta ette, mida ta oskab ja mida mitte (vt ülespoole, anonüümseks jääda sooviv vanaema ...).

Novembris ja veebruaris tahavad kõik pooleli jätta. No ma ei tea, kui juba oktoobris on sellised päevad, mis siis novembris saama hakkab? Või on eile ja täna lihtsalt kehv kuuseis olnud. Äkki läheb varsti hoopis paremaks.

2 comments:

  1. Oi, kui mitu samasugust postitust ma olen kirjutanud! (Ma ei oska öelda, mitu neist avaldamiseni on jõudnud.) Igatahes. Tervitused haige koduõppeema voodist, kus hommikupoole toimus maailma-parim-loodusõpetuse-õppimine-kolme-lapsega-samaaegselt (koos gloobusega muidugi) ja siis läksüks laps kooli eesti keele kontrolltööd tegema. Teistesse tubadesse ei julge veel vaadata. Kõik on kontrolli all. Isegi kui me ise ei kontrolli parajasti olukorda.

    ReplyDelete
  2. Tänan tervituste eest ja katsu ise ka terve olla/terveks saada. Kõik on kontrolli all jah, ainult et kangesti tahaks ise kogu aeg kontrollida. Kunstitööd tulid ilusad ja köögipõrand on kah puhas. Varsti saab toskaana oasuppi. Ma ainult loodan, et lastetoast kostvate hõisetega ei kaasne mingil hetkel mõni paiste löödud nina või huul ... Poistel ikka juhtub.

    ReplyDelete