Thursday, October 1, 2015

Ootamatu oktoober

September lõpeb alati kuidagi kiiresti, tundub mulle. Võib-olla on viga selles, et tal ongi ainult 30 päeva? Noh, samas on 30 päeva ka juunis ja aprillis ja veebruaris veel lausa palju vähem! Aa, novembris on ka 30 päeva, aga see ei sega, siis käib ajaarvestus esimese advendi järgi.

Oktoobris me:
  • käime Teise Vanaisa sünnipäeval Kuurortlinnas;
  • peame Mehe sünnipäeva;
  • elame mõned nädalad praegusest erineva rutiini järgi, sest Mees sai kollitustellimuse;
  • selle asjaolu tõttu koolivaheajale erilist tähelepanu ei pööra;
  • loodetavasti saame taas kaks liikuvat autot.
Selle viimase punktiga on nii, et me laename taas Vanaisa autot, mis on pisike ja väga ilus ja tehniliselt korras, aga a) meie auto remontivedamiseks pole tal piisavalt jõudu ja b) Vanaisa võiks ju natuke ise ka veel sõita saada, kuni tervis lubab. Paraku saab meie juurde ja meie juurest ära peaaegu ainult autoga ja bussisõit, ma vaatasin järele, maksab meie perele 44 eurot ots. !!!!!!!!!! Ja seda niimoodi, et Lillebror on koolieelik ja seeläbi tasuta!!!!!!!!!!! Talvel Saksamaal sõitsime SchönerTagNRW piletiga viiekesi ükskõik mis suunas ükskõik mitu korda päeva jooksul ükskõik mis ühistranspordivahendiga ja maksime 42 eurot!

Nii et nagu praegu selgus, on Eesti Vabariigis ühistranspordi kasutamine luksus, mida madalapalgalised pereinimesed endale lubada ei saa. Ühesõnaga, sõidame laenatud autoga edasi ja tagasi, makstes selle käigus bensiini eest umbes kolmandiku edasi-tagasi bussipiletite hinnast. Oma autoga oleks pool bussihinnast ja võimalus peale võtta hääletajaid. Mh seda bensiinipumpa. Õnneks sõidab Vanaisa tavaliselt tõesti ainult korra või kaks nädalas ehituspoodi või turule, muidu oleks meil suuremad süümepiinad.

No comments:

Post a Comment