Tuesday, December 8, 2015

Kaotatud klient

Mõnikord harva ostame kiirtoitu koju kaasa. Me oleme üpris paigatruud ja lihtsalt niisama restorani ei vaheta. Täna selgus, et meie armastatud Panda restoran on millegipärast kinni. Mees vaatas netis ringi, leidis paiga nimega ŽenŽen. Asukoht sobis, hinnad ka. Hiinakas on hiinakas, mõtlesime.

Valesti mõtlesime, tuli välja.

Kodus tabas mind esimene jahmatus - riisi oli kohutavalt vähe ja see kübekene oli jõudnud kolmveerand tunniga klimpi tõmbuda. Raiusin riisi karbist välja ja imestasin, kas Mehele (mind polnud kaasas, tööasjad) tõesti koguseid ei näidatud ja mis mõttes see riis selline kleep saab olla ... Panda riis pole kunagi kleepinud. JJ tuli ja ütles, et riis peabki kleepima, et saaks pulkadega süüa - no tule taevas appi*.

Lihakarpides tabas mind jahmatus number kaks. Hiina toidu puhul peaks ju olema liha ja aedvili ja kaste ja kõik ... Vähemalt pole ma elus teistsugust varianti näinud ja kodulehel on pildid aedviljaga lihatoitudest ... Olid lihatükid natukeses kleepuvas kastmes. Suure otsimise peale leidsin mõned äraeksinud olemisega porganditükid. Ei olnud herneid, bambusvõrseid, sibulat, seeni ... noh, kõike seda, millega me Panda toitude puhul harjunud oleme*. Üldse mitte midagi, tähendab. Oli ainult liha. Lihal, tõsi, polnud suurt midagi häda, peale selle, et magushapu tähendas kohe hirmus magusat ja magusvürtsikas natukese vürtsiga möödakäidud jubemagusat. Liha jäi üle, ma siis tean, kuskohast võtta, kui õhtu jooksul kommi-isu tuleb ...

Üks pluss oli sellel paigal. Kõik lapsed said endale tasuta söögipulgad, aitäh. Aga need on meil nüüd olemas, nii et ...

Kallis Panda. Palun saage üle oma sulgemise põhjustest ja asuge jälle pakkuma korraliku kastmekoguse ja mittekleepuva riisiga toite. Tulen rõõmuga teilt ostma, kui mul juhtub raha olema.

___________
*" ... Ma tahan öelda ... sändvitšid? Kõige lihtsam toit terves maailmas. Võiks arvata, et isegi välismaalased ei riku sändvitše ära. Hah! - - - Aga nad mõtlesid vist, et me oleme juhmid ega märka, et nad jätsid pealmise viilu panemata," ütles Vanaema triumfeerivalt. " Noh, ma ütlesin neile üht-teist! Järgmine kord nad mõtlevad hoolega järele, enne kui püüavad inimesi jätta ilma leivaviilust, mis on õiguse poolest nende oma!"
 "Usun, et nii see on," ütles Magrat süngelt.
(Terry Pratchett, "Nõiad võõrsil". Võib esineda lahknevusi eestikeelse tõlkega, mul oli käepärast ainult inglisekeelne eksemplar.)

2 comments:

  1. AsianChef (Riia ja Võru ristis) ja HotPOt (vana TsinkPlekkPange asemel) on parema kvaliteediga, vähemalt riisi osas. Kastmes võiks minu arvates küll rohkem köögivilja olla, aga mehel on jällegi hea meel, et juurikaid sööma ei pea :P. Pandaga ma ei oska võrrelda, sest ei teadnudki selle olemasolust midagi.

    ReplyDelete
  2. Meie jaoks oli Panda sobiva koha peal (kesklinnas Zeppelinis, jääb peaaegu igalt poolt tulles tee peale) ja kuna toit sobis, siis me rohkem eksperimente tegema ei hakanud. Eilegi polnud lõputult aega, et teistegi poolt kiidetud Asian Chefi katsetama minna.

    ReplyDelete