Thursday, January 21, 2016

Rindeteated

Sünnipäevasöök nr 1 on valmistaud ja suure heakskiiduga ära söödud. Asendasin küll loomaliha sealihaga, sest see oli poes olemas, ja pohlad punaste sõstardega, sest need olid sügavkülmas olemas ja on pealegi JJ lemmikmarjad, aga sobis kõigile. Homme ei saa seda teha, puutööring kestab kaua ja saame hilja koju.

Kingitused on pakitud.

Külalised on kutsutud.

Sünnipäevasöögi nr 2 jaoks on küpsetatud muretainapõhi, koogitainapõhi ja beseepõhi. Keedetud on põhjade vahele paigutatav tirki-punasesõstrakissell. Vaja on kloppida vahukoor, kõik põhjad, kissell ja koor omavahel ühendada ja koogile külmkapis koht leida. Homme hommikul süüakse sünnipäevatorti nimelt hommikusöögiks, see on üks meiepere sünnipäevatamise oluline osa.

Pidu peetakse laupäeval, loodetavasti tuleb poisterohke ja lärmakas üritus. Lapsevanemad hoiavad oma kohvitassidega ettevaatlikult seinte äärde. Paari aasta eest igatahes istusime meie K.-ga (üks ema, sõber ja muidu väga tore inimene) diivanil ja vestlesime seltskondlikult, ühe kõrvaga teisest toast kostvat eee müra kuulatades, kui äkitselt kargas üks poisslaps - ei kuulunud meist kummagi juurde - üle diivani seljatoe diivani taha, sõjakirves käes, ja mõne hetke pärast jälle sealt välja ning kadus teisest toast kostva müra poole.

Peo Asjus on suur osa elamisest juba koristatud ja suur osa parkimiskohtadest lumest puhtaks lükatud. Samuti on Peo Asjus tehtud poenimekiri - midagi ununeb kindlasti ära! - ja mõeldud välja mõned mängud. Ssssshhh  - üks oleks näiteks toiduasjanduste pimesi ära arvamine, teine vatipallikeste pimesi ühest mahutist teise tõstmine, supilusikaga. Vatipallikesed tuleb veel osta.

Peo Asjus on puudu ettekujutus, kui palju rahvast tuleb, sest mitmed vanemad pole suurt midagi teatanud, kas ja kuidas laps saabub. Peangi vaatama minema, kas meil on piisavalt ühekordseid nõusid, korralikke päris kahvleid näiteks on meil kaheksateist, seda tean ma täpselt. Nii et kui tulevad kõik, kes pole mittetulemisest teada andnud, läheb lauanõudega kitsaks.

Olemas on ettekujutus, mida süüa pakkuda. Jõugu Juht tellis kaks šokolaadikooki. Mina lisasin juurde küpsisetordi, sest see on lihtne ja lõbus. Viineripirukad poe-lehttainast võiksid õnnestuda, ja muidugi meie alatised dipiaedviljad. Lastele sobib mööda joostes porgand pihku haarata ja olgu see kuitahes igav, ma arrrrrmastan dipikastmes kurki, porgandit ja lillkapsast!

Reisi Asjus on tehtud web-check-in, üle loetud kaasavõetavad kotid ja hoiatatud, et poisid ei tohi homme sahtlist puhtaid siniseid teksasid võtta, nendega minnakse reisile. Öömaja on kokku lepitud ja lisaks öömajale üks imelik onku, kes püüab mind ja Meest veenda Saksamaale tööle ja elama kolima, ta olevat valmis töökohad otsima. Ma pean talle ikka otse välja ütlema, et sparglikoristajateks me ei lähe. Lillebrorile proovisin vihmakindlat jopet selga, sobib. Ta praegu käib kombega, aga Lübeckisse lubatakse tulevaks nädalaks kuni 8 kraadi sooja, last ei saa ometi ära hautada! Muid asju nagu asjade pakkimine ja lemmikpoodide asukoha tuvastamine (Hugendubel, ma tulen!) teen pühapäeval, sest siis teevad süüa mehed. See on ka natuke nagu traditsioon või nii. Khm. Äkki läheb hästi.

4 comments:

  1. Palju õnne ja edu nii sünnipäevaks kui kõikideks eesolevateks vahvateks tegemisteks! Jään juba Saksamaa jutte ootama :)

    ReplyDelete
  2. Aitäh. Pidu sai just läbi, nõudepesumasina vajutasin tööle ja söön ka ise nüüd midagi. Kohal oli 14 last ja 8 täiskasvanut.

    ReplyDelete
  3. palju õnne :) et on hiljem ka võtta siis.
    aga tegelikult - mind kangesti huvitaks selle sünnipäevasöögi nr 2 retsept. kui see on olemas. sest noh, kissell ja besee ja oimaivõi. on jah mu sünnipäevani kõvasti aega, teen siis kosmonautikapäevaks või midagi :)

    ReplyDelete
  4. Aitäh, õnne läheb ikka vaja.
    Tead, ma otsisin, aga ei leidnud sellisele tordile linki. Retsept on pärit ühest saksakeelsest ajakirjast, mis on ostetud eee ammu. Ma praegu ei jaksa, me just saabusime, aga ma mõni päev püüan ära tõlkida. Kui pole enne kosmonautikapäeva tõlkinud, saada mulle puhisevas toonis kiri, siis ma häbenen ja teen asja korda.

    ReplyDelete