Friday, February 19, 2016

Head kavatsused ja mis tegelikult juhtus

Meil on majanduslikult jätkuvalt hõre. Kõik vajadused on kaetud, ärge muretsege, aga peaks nagu mõistlik ja arukas olema. Seda ma täna kavatsesingi. Aga juhtus.

Kõigepealt käisime Mehega Prismas, et osta Lillebrorile üks sünnipäevakink, piima, mune ja midagi veel. Õunad ja apelsinid olid soodusmüügis. Unistaja on avastanud singi, mis talle maitseb, võtsime sinki ka. Kassitoitu oli vaja. Käntsakas seapraadi - meie pere kaks lõunat - oli kah soodusmüügis. Kõik kõlab väga mõistlikult. Ja siis ma katsusin avokaadot ... Pehme oli! Täiesti küpselt pehme! Kontrollisime kodus, absoluutselt küps avokaado - ja selgus, et ülejäänud perekond eelistab avokaadosalatile singileiba. Mulle sobis väga hästi. No aga nüüd me läheme homme hommikul enne Unistaja võistlustelt sõitmist sinna tagasi lootusega hankida veel kolm-neli avokaadot. Rohkem pole vaja, vaevalt et need päris küpsed eksemplarid kaua seisavad.

Siis viisime suuremad poisid puutööringi ja läksime ise Apollosse, et osta Lillebrorile teine sünnipäevakink. Selgus, et Lillebrori soovitud raamatut seal pole. Küll aga oli soodushinnaga mitu A.-C. Vestly kaheksa lapse raamatut, mida meil veel polnud. Väga Heade Raamatute ostmatajätmine on patt. Pealegi jätsin ma ostmata ühe vaimustava aiandus- ja kokandusraamatu! Viimane oli täitsa täishinnaga. Tegin talle pai ja lubasin, et tulen kunagi edaspidi teda koju viima.

Siis hakkas südametunnistus piinama ja me läksime hoopis Vanaema ja Vanaisa juurde juttu rääkima. Jutt venis pikale, nii et ma ei jõudnud isegi Humanasse Unistajale puuvillast kampsunit vaatama. Aga kui oleks jõudnud ...

Sellest moraal, mida ma pean endale ikka ja jälle kordama: kui tahad raha säästa, hoia poodidest eemale.

3 comments:

  1. See kokaraamat on RahvaRaamatus isegi paar eurot odavam, kui seal ka klient oled. Aga küllap seegi millalgi soodsaks hakkab! Ja tore Kristel on selle tõlkinud. Peab ka poodi vaatama minema.

    ReplyDelete
  2. Jap, kui on kitsad ajad siis ei tasu isegi toidupoodi minna vaid tuleb saata mees. Tema toobki vaid täpselt need asjad mis nimekirjas ning ignoreerib neid "vajalikke" asju mis soodussiltidega peibutavalt kutsuvad. Mina kurjuures jätsin täna Humanas käimata ja säästmise tähistamiseks ostsin uue koti, mis maksis hea hulga rohkem kui plaanis oli (aga kui sageli sa ikka leiad poest asja mis ongi selline nagu oma peas visiooni teinud oled). Toidupoest sai tuldud ka kahe punnis ostukotiga aga neid ma otseselt kuluks ei pea, mingi mõnu võib ju igas päevas olla. Olgu see siis täisväärtuslik toit.

    ReplyDelete
  3. Meil on vastupidi - Mees vaatab seda ja toda ja veel seda ka ja kui ma siis kodus näen, mis ta kõik ostis, ja küsin, mida ma kõigi nende asjadega peaksin peale hakkama, laiutab ta käsi. Enamasti suudan ma muidugi kõik Mehe ostetu kuhugi ära tarvitada, aga otseselt vaja poleks ju olnud ...

    ReplyDelete