Wednesday, February 10, 2016

Hõreda aja õnnistus

Viimasel ajal pole Mehel projektitöid eriti nagu olnud - või vähemalt mitte selliseid, mis tõsiseltvõetavat sissetulekut tekitaksid. Küll tuleb aga jälle. Ennegi on vaikseid perioode olnud, need lähevad alati mööda, me ainult ei tea, mis päeval.

See aga tähendab, et meie rahaline seis on hõre. Kohe päris hõre - või kuidas võtta. Meie pere päris hõre tähendab, et sügavkülm, kuivainekapp ja kelder ikka veel üht-teist sisaldavad, arved on makstud ja väiksemate etteteadmata väljaminekute jaoks on kah raha. Kui seda kõike ei saaks, vaat siis oleks katastroof. Aga - mingi suurem hambaravi või kallimat sorti autojupp ei ole eelarves. Suuremad remont- ja ehitustööd on kah luksus, mille jaoks tuleks kõigepealt kaua koguda.

Sellegipoolest on meie praegune seis omamoodi õnnistus. Nimelt ei saa meiesugused võrdlemisi hästi toimetulevates peredes kasvanud inimesed muidu säästlikkuse vajadusest aru, kui meid ninapidi hõredasse olukorda sisse ei pisteta. Kui praegune hõre kord mööda saab, oskame me palju paremini kokku hoida, ausalt. Ja mille kõige jaoks meil siis raha on ...! Näiteks raamatud. Virnade viisi raamatuid! Veel ... eee, paar uut raamaturiiulit? Teatripileteid nagu ei ole vaja, lastele on peamiselt Lotte või ballett, mis kumbki meile ei sobi, ja täiskasvanutele, just vaatasin, on "Ooperifantoom" selleks hooajaks välja müüdud, aga sõnalavastusi mina üldse ei armasta (välja arvatud ühe teatud aidateatri etendused, ja sinna minemist me saame endale ikka lubada, kui aeg vähegi sobib). Järgmise talvepuhkuse võiks muidugi küll näiteks Portugalis, apelsinipuude ja koeraväljaheidete maal  - isiklik mulje - puhata, eks jõukamal ajal saaks sellegi tarbeks koguda.

Aga praegu tunneme rõõmu sellest, mis on olemas ja reisime* näiteks GeoGuessri abiga. Ma arrrrmastan seda mängu, kas keegi veel?

__________
*ma annan endale aru, et me tulime vähem kui kaks nädalat tagasi reisilt, aga juba vaatasin huviga lennukipiletite hindu ...

1 comment:

  1. Appikene, ma vist ei pääse täna üldse magama. Ma olen nüüd, tänu sinule, täielikult selle GeoGuessri sõltlane :)

    ReplyDelete