Thursday, March 3, 2016

Ilusat ja imelikku ka

Me saime täna taas seitsmeaastase lapse. Lillebror, seekord. Sünnipäevaks tellis noormees endale šokolaadikoogi, papagoilego ja haldjaraamatu. Haldjatega oli tõsiseid raskusi, sest kõik haldjaraamatud poes on roosad ja väga tobedad. Roosa roosaks, aga tobedat raamatut ma lapsele ei kingi. Lõpuks leidsime sellise. Haldjatest on vähemalt üks peatükk olemas.

Kahjuks keelas sünnipäevalaps enda pildistamise ära. Ma oleksin hea meelega teiega jaganud pilti piimavuntsidest ja hambalünkadest. :)

***
Suurte lastega on ikka tore - ei pea lund rookima ega puid tooma, poisid saavad kõigega ise hakkama. Me vahel ikka aitame ka natuke.

***
Inimesed on ilusad ja head.

***
Kiitlesin siin hiljuti hõreda aja õnnistustest, et kuidas hõredus õpetab kokku hoidma ... ja läksin ja ostsin siis endale väikesed kangasteljed, mida mul üldse vaja ei olnud. Raha eest, mida mul polnud, tähendab, lehvitasin krediitkaarti. No aga ma arrrrmastan kangakudumist ja suuri telgi praegu üles panna ei saa! Eks see vastomandatu üks kits on, aga midagi sellega ikka teha saab.

***
Mis on ometi inimlapse ihus nii naljakat, et poisslapsed ihuga seotut parimaks huumoriks peavad? Meil palja taguotsaga ei käida, pole viisakas. Aga pessumineku-eelselt või -järgselt võib rätikusse mähitult ringi käia küll. Ja oi kui naljakas on, kui rätik peaaegu kukub või lausa päriselt kukub.

***
Mehele kingiti kunagi sügisel ratsuritäht, mis meil siin ka usinasti õitses. Õitsemisega on praegu vist ühel pool, aga lehti kasvatab see taimeke küll ülearu hoogsalt - muudkui kasvatab ja kasvatab, nii et lõpuks ei jõua leht püsti seista ja murdub ära. Mida temaga peale hakata, ei tea. Oleks tore, kui ta edasi elaks ja seatud ajal veel õitseks.

***
Mis puutub Vanaisasse, siis tema on täitsa enda nägu ja liigub juba toe najal ringi. Mõistus tundub ka korras olevat. Ainult et arstile ei olevat meeldinud, et Vanaema Vanaisale lehte viimas käib - no kuskohast see patsient peab ajalehe saama, kui kodust ei tooda? Käimisraamiga mööda mammuthaiglat, kus noorem ja tervemgi inimene ära eksib, lehekioskit otsima ei lähe.

2 comments:

  1. Palju õnne värskele seitsmeaastasele!!

    Nii kahju, et piimavuntsides ja hambalünkades päevakangelane pildistamise ära keelas. Äkki saad temaga veel kuidagi jutule :)

    Meie kohe, kohe seitsmene ei jõua laupäeva ära oodata.

    ReplyDelete