Sunday, March 20, 2016

Kevade algus?

15 aastat tagasi oli palmipuudepüha vist aprillis. Igatahes oli piisavalt soe, et pärast kirikut minna Lossi juurde piknikule. 15 aastat ja kaks päeva tagasi ei olnud oluliselt soojem kui täna, pigem külmem. Jõe ääres pargis olid teed täiesti jääs.

15 aastat, üks abiellumine, õige mitu ühist reisi ja ... ei saa ju öelda "kolm last hiljem"? Sest see kõlab, nagu lapsed oleksid juba möödas, aga nad on täitsa olemas? ... igatahes 15 aastat hiljem ei ole meil endiselt enamasti meeles mingeid aastapäevi tähistada.

Kevade alguse puhul paistab päike hommikuti mulle otse silma. Idapoolne magamistuba oli halb mõte ... veel hullem oleks muidugi idapoolne lastetuba.

Siit näeb, milline on ilm Hiiumaal. Ja siit, milline on ilm Lõuna-Prantsusmaal. Meil on ... võeh. Vaasi pajuoksi tuues ukerdasin meie krundi sellesse otsa, kus keegi kunagi ei käi. Lumi kandis. Vahepeal ei kandnud ka, vajusin peaaegu saapaservani sisse ... mul on kõrged, põlveni saapad. See seletab, miks Unistaja ja Lillebrori saapad on õuest tulles alati lund täis.

Pajuokste kohta küsis Lillebror: "Mis need valged punnid seal okste küljes on?" Mnjah, seitsmeaastane maalaps ei tunne pajutibusid ... Nüüd vast vähemalt tunneb.

Päris õige kevadeni on meil veel aega.

No comments:

Post a Comment