Wednesday, March 16, 2016

Veel üks kevadekuulutaja

Kunagi ammu ostsime sügavkülmiku. Mitte kirstu, vaid väikese püstiseisva eksemplari. Tema jaoks leidsime köögis koha - kirstule ei oskaks ma ka praegu kohta leida, väga võib-olla suures esikus? Meie tavalise külmkapi sügavkülm jäi lihtsalt sügiseks kogunevate aia- ja metsasaaduste jaoks kitsaks.  Igatahes on see sügavkülmik üks ütlemata hea asi.

Igal kevadel saabub hetk, mil ma sügavkülmiku ja kapi sügavkülma sisu uurides otsustan, et nüüd oleks aeg sügavkülmik tühjaks teha ja ta nii umbes juulikuuni välja lülitada. Igal kevadel suhtub Mees sellesse mõttesse skeptiliselt. Kas ikka mahub kõik väiksesse sügavkülma ära?

Täna tahtsin tegelikult väikese sügavkülma ära sulatada, aga see läks oodatust kiiremini. Hakkasin siis asju tagasi laduma ja sorteerisin, et selle panen täna söögi sisse, selle lapin väiksemasse karpi, see ... Haa, kõik mahtus! Kui Mees õhtul Linnast tuleb, kavatsen talle öelda, et tegelikult olen mina Liivimaa parim pusletaja. :)

Hetkel on külmkapi sügavkülm muidugi silmini täis, aga lähipäevil on tulemas frikadellisupp (kapist lahkuvad lihapallid, brokkoli ja osa hernestest), kartuli-hakklihavorm (kapist lahkub hakkliha), tikri-martsipanikook (tikrid, muidugi) ja pühapäeval paneme ahju vorstikesed. Laupäeval kavatsesin teha piduliku jäägisöömise, erinevaid guljaši- ja muidukastmete jääke on kapis vähemalt viis tükki. Nii et tegelikult võib pühapäeval Maximast ühe soodushinnaga pardi küll ära tuua ja ülestõusmispühi ootama panna ...

Suur sügavkülmik aga seisab, uks lahti, ja sulab. Loodetavasti kajastub see natuke ka elektriarves. Juulis-augustis täidan ta jälle.

Muide, keda huvitab - olen mitu korda ostnud IKEAst Pruta-nimelist karbikomplekti. Mõni läheb ikka aeg-ajalt katki, aga minu meelest on kandilised karbid äärmiselt praktilised kappi panna ja kuna nad kõik ilusti omavahel ühilduvad, on ka väga lihtne karpe ja kaasi sobitada. Hästi paljud asjad sügavkülmas ongi mul just nendes karpides. (Ja teate, ma mõtlesin, et kindlasti käivad Truud Blogilugejad pigem Soome IKEAs kui Saksamaal, kõigepealt otsisin saksakeelselt lehelt karpide nime ja siis võtsin soomekeelselt nime järgi lingi ... ma oleks muidu soomekeelselt lehelt otsima jäänudki! Ikka nii võõras keel minu jaoks.)

7 comments:

  1. Karbid on kenad ja nimigi ilus - Pruta :)
    Aga lähim võib olla hoopis Läti Ikea pool, Riias..? Läti keeles on siis äkki Prutas? :)

    Aga kui Sa ümber pakid, karbist karpi, kuidas siis sisuga silt kolib? Või kuidas? Brokkoli ja herned on küll ära tuntavad, aga tikrid ja muud asjad, mis klimbistuma kipuvad?

    ReplyDelete
  2. Mul ei ole silte ... Vajadusel teen kaane lahti ja vaatan, mis sees on. Tikrid on mul nagu klaaskuulid, hästi kõvad ja üldse ei klimbistu kuhugi. Ainult toormoosidega võib üllatusi tekkida, sest metsmaasikatoormoos ja aedmaasikatoormoos näevad täpselt ühesugused välja. Õnneks maitsevad mõlemad.

    ReplyDelete
  3. Mina ümber ei paki, aga sildistan pabeririba ja kleeplindi abil. Soovi korral saab ümberpakkimise käigus ju uued sildid teha, kui nad kergesti eemaldatavad on. Minu omad on :)

    ReplyDelete
  4. eraldi pabeririba + kleeplindi asemel kärab mul maalri- (või kui seda ei juhtu olema, siis miski muu) teip, millele saab peale kirjutada. need on ka kergesti eemaldatavad (kui just mcgyverit sinna kleepima ei hakka :D).

    ReplyDelete
  5. Kas on kindel, et Riias on Ikea? Ikea ametlik koduleht Riias kohta midagi ei tea. Ma olen ka kusagilt kuulnud, et midagi on, aga miks siis netis infot pole? http://www.ikea.com/ Mulle väga meeldiks, kui oleks, lõunaeestlase jaoks oleks Lätis käimine ikka kiirem ja odavam kui üle mere minna.

    ReplyDelete
  6. Guugel ütleb, et Riiga kavatsetakse IKEA teha, aga ametlikku kodulehte nagu ei ole jah. Imelik lugu.

    ReplyDelete
  7. Googeldasin natuk pikemalt ja leidsin, et plaanivad valmis saada 2016 novembris. Hea seegi, aga mu oleks küll kohe vaja...

    ReplyDelete