Saturday, April 9, 2016

Tänulik. Üheksas päev.

Ta peseb siiski!

Pärast mõningast uurimist, mis ühel mittetöötaval pesumasinal viga võiks olla, jõudsime otsusele, et Mees kruvib masinalt mootori maha ja viib remonti. Äkki ikka on viga harjades? Uue masina ostmine oleks tähendanud suuremat rahalist väljaminekut, mis ei ole hõredal ajal arukas, ja suuremat kolimist, mida ma eelistaksin lükata edasi hetkeni, mil Jõugu Juht on piisavalt suur, et aidata masinat tõsta. Kui me neli aastat tagasi pliiti vahetasime ja mul hirmus liigesepõletik (=tõstmine välistatud, peamiselt oligi põletik randmetes) oli, oli JJ Mehele täitsa tubli abiline, aga pesumasinas on ju need kivid ...

Selgus, et mootori mahakruvimine käis kähku, võttis vähem kui 15 minutit aega. Mees viis kolmapäeval mootori remonti, lubati reedeks valmis teha.

Reedel läksime rõõmsalt järele. Meid võttis vastu üks pahuravõitu meesterahvas, kes teatas, et nii kiiresti ei saa ühtegi asja, inimesed ootavad ikka kuu aega, kuni kodumasin korda saab ...! Ma sinna parandusse enam ei lähe. Võtsime mootori tagasi ja Mees ostis ära harjad, mis ausalt öeldes mitte ühegi mulle teadaoleva harjaga ei sarnane. Ju see on mingi füüsikute-mehhaanikute väljamõeldud mõiste.

Mees toimetas eile õhtul 10 minutit kruvikeerajaga mootori kallal, sai harjad paika. Veel 15 minutit läks mootori tagasipanekuks. Stepsel, nupp ... Masin rüüpas vee sisse ja hakkas trumlit ringi ajama!

Olen väga tänulikult pesnud mitu masinatäit pesu.

No comments:

Post a Comment