Friday, May 27, 2016

Õppeaasta lõpp

Puh. Viimased paar nädalat olid päris tihedad - muudkui vastamine ja vastamine. Õnneks on nüüd enam-vähem kõik läbi.

Tulemused. Unistaja tegi nii eesti keele kui matemaatika tasemetöö tugeva "nelja" peale ja klassi üldises kontekstis oli seega parimate seas. Aastahinnete rida näeb tal päris ilus välja, ainult eesti keel, inimeseõpetus ja kehaline kasvatus on "neljad". Eesti keele tulemusi tõmbab alla Unistaja olematu loovus, mis takistab tal isegi etteantud sõnadest lauseid moodustada, inimeseõpetuses ei teadnud ta näiteks Eesti suure ja väikese vapi vahet (me ei ole patrioodid, ma kardan, et ma ise ei tunneks riigivappi ära ka siis, kui see mulle kuskilt seinalt pähe kukuks) ja et keha on olemas ja kasvab, aga kooli võistlustel esindamas ei käi ega midagi, on kah selge.

Jõugu Juhil riiklikke tasemetöid polnud, küll aga oli posu kohtumisi erinevate õpetajatega, kes igaüks teda omal kombel üle vaatas. Temal eksis "viite" sekka ära prantsuse keele "neli", mis õpetaja sõnul olevat rohkem laiskuse ja mütsigalöömise kui oskuste puudumise viga. Tõepoolest, kui sõnu ei õpita, pole ka lootust keelt selgeks saada. Ilmselt tuleb "neli" ka kehalises kasvatuses, aga erinevalt prantsuse keelest ei tekita see minus mingeid emotsioone.

Suveplaanid sisaldavad endas küll laagriskäimist, loodetavasti ujumist, maasikaid ja muud tegevust, mida inimesed suvel maal teevad, aga ka natuke koolitööd. Homme teeb iga noormees etteütlust nagu koduste laupäevade puhul ikka. Muudel päevadel, kui juhtume kodus olema, loetakse natuke inglise keelt ja tehakse natuke matemaatikat. Raamatukogu juhataja kirjutas, et enne jaanipäeva võib tulevaastased õpikud kätte saada - siis saame teada, kui hirmus see viienda klassi kirjandus on, äkki peab JJ hakkama tasapisi kirjandusteooriaga tutvuma. Ajalugu ootab ta ise väga. :)

Mis järgmisel aastal saab, küsis mitu õpetajat. Plaan on selline, et Unistaja ja Lillebror on kindlasti koduõppel, JJ puhul sõltub kõik Mehe sügisesest graafikust. Eks me augustis otsustame. Praegu on igatahes Suure Vabanemise tunne ja tundub, et järgmine keeruline etteplaneeritav olukord saab olema alles Unistaja sünnipäevapidu suve lõpus. Sest laagris on siit majast ennegi käidud, reisitud kah, remonditegemises pole midagi uut, aga 10-aastaseks saab Unistaja esimest korda.

1 comment:

  1. Õnnitlused järjekordse koduõppeaasta eduka sooritamise puhul! Meil ju pole esimest korda nüüd seda "muudkui vastamist ja vastmist" kevadel, aga sügisel jätkame uue hooga 1.klassiga.

    ReplyDelete