Friday, May 13, 2016

Vastamiste-hooaeg on alanud

Kohustus kõik ained teistega samaks ajaks ära vastata on üks hirmus asi. Ega muud häda ole, kui et õpetaja on kevadel keskmisest rohkem hõivatud ja lapsel kipuvad ka asjad kuhjuma, näiteks on just nüüd tekkinud võistlused, kus tuleb käia. Pluss kolmanda klassi tasemetööd ...

Vähemalt inglise keeles on Unistaja juba klassi lõpetanud ja tasemetöö kah 85 protsendi peale ära teinud, pole hullu midagi. Tema-mehikene oli ära unustanud, et nimed kirjutatakse suure algustähega! Etteütluses tegelikult kirjutab õigesti, kirjandis ka, aga vaat see suurtähtedega tõmba-joon-alla ülesanne läks nihu. No pole hullu, küll saab. Eesmärk ongi ju omendada kogu programm vähemalt "nelja" peale. Omendame! Muusikaõpetaja ütles, et laps võiks Mozartist midagi teada - Mozart on endiselt Unistaja lemmikhelilooja, kindlasti teab.

Jõugu Juht on samuti lõpetanud klassi inglise keeles, matemaatika ja eesti keele saab jooksvalt korda, muudes ainetes tuleb veel teha kokkuleppeid ja korrata.

Küll me hakkama saame. Lillebror sai eelkoolist tunnistuse, aga mõningate oskuste poolest võiks ta esimest klassi lõpetama hakata. Eks see järgmine aasta läheb peamiselt käeliste tegevuste peale, et tähed enam rea peal ei tantsiks ja see seostatud kiri kah tuleks. Peegelkirjast on ta nüüd lahti, see teeb rõõmu.

Ainult et ... lapsed ise tegeleksid kõige meelsamini hoopis õuesõppega. Näiteks on nad vägagi valmis harjutama puu otsa ronimist, aiavoolikuga mängimist ja rattaga ringikihutamist. Lapsevanem jällegi tegeleks kõige meelsamini aiatöödega.

Keegi pole öelnud, et elu peab kerge olema - ja tegelikult on ju ainult rõõm, et ilm on ilus, lapsed arenevad ja õpetajatega saab koostööd teha.

No comments:

Post a Comment