Wednesday, June 29, 2016

Mnjah

Ega ei ole jah aega, päriselu tahab elamist ... aga ühe lühikese mõtte jõuab ikka kirja panna.

Reisipohmeluses, kui mõte ikka üldse ei liikunud, sirvisin blogisid ja foorumeid. Ma ei pane linki, kes teavad, need teavad, aga üks blogi ja selle autorite eluviisi kohta käiv arutelu pani mind natuke mõtlema. Eks oleme meiegi mõelnud, et põgeneks Eestimaa kehva suusailma eest kuhugi kus-kõik-on-palju-parem maale, alustaks nullist ja puha. Aga. Siin on meil kodu, võrgustik, sõbrad ja kõik tuttav. Mujal on kindlasti uusi sõpru, pikapeale õpiks ka selgeks, kuidas asjad käivad, aga kui kaua läheks nullist alustades mingigi kindlustunde saavutamiseni? Ja mis tagab, et mõni ajutine tagasilöök olukorda päris hulluks ei ajaks? Alalhoidlikkus on vist see sõna, mis viimasel ajal mu kuklas tiksub. Järjepidevus ja alalhoidlikkus, mis võimaldavad ... püsida.

Ja kui olla loomu poolest rändav vagabond, selline vanajumala õiglane kukulind, tuleb leppida ka vagabondielu tagajärgedega ja olla vahel valmis heintes magama. Elu vist ei saa nii võtta nagu poe lihaleti ääres, et palun mulle viis lõiku fileed ja kakssada grammi parimat hakkliha - et antagu päikese käes peesitamist ja niisama laulmist, päriselus peab talve tulekuks ikka tants ka selgeks õpitud olema.

2 comments:

  1. Ma olen täpselt samal meelel. Et kui tahad siit ära ja maailma näha siis minee. Ja kui otsustas tagasi tulla siis tule. Aga kui lahkud bravuurikalt pauguga siis ära pärast nuta kui sind lilledega tagasi ei oodata...

    ReplyDelete
  2. Einoh, bravuurikalt ja pauguga võib ka minna, ja pärast sama bravuurikalt tagasi tulla. Antud olukorras hakkaksin mina lihtsalt mööda teed astuma, lapsevankri külge mahub päris palju pagasit ja hääletamisretkedelt mäletan, kui imelihtne on kilomeetreid liikuda pagasiga, mida ei pea kandma (meil oli suur ratastega kott, päris raske, aga igal juhul talutavam kui seljakott, mida pidi pidevalt seljas tassima). Lööks selja sirgu ja ütleks, et mina teen, mis ma tahan, ja kui ei saa lennukiga, tulen jala.
    Aga olles enda järelt põletanud kõik sillad ja siis niutsuda, miks te meid ei taha ... ebaloogiline.

    ReplyDelete