Sunday, July 24, 2016

Unistus Jäneseurust

Minu unistuste maja on Jäneseurg. Isepesev pannihari ja isekuduvad vardad pole üldse olulised, aga see, kuidas mitte miski mitte millegagi vaimustaval kombel kokku ei sobi ja kuidas see maja väljastpoolt paistab ... Täiuslik. No ja kogemuste põhjal on mul ka natuke andi Mrs.Weasley olemise peale, ma suudan väga edukalt KARJUDA ühe lapse peale ja järgmisel hetkel teisega täiesti rahulikul, isegi armastaval moel rääkida. Eriti kui see teine ei ole minu laps. :)

Omavahel üldse mitte sobivad toolid, seitset stiili mööbel ja kõikvõimaliku kujuga tassid, enamikul kild servast väljas, on meil olemas. Ja üpris metsik aed, kus kasvab kõige jaburamaid asju. Aga päris Jäneseuru olulisim tunnus on minu jaoks avatus. See, et ükskõik milline vana või uus sõber võib tulla ja ta integreeritakse sujuvalt perekonda. Pakutakse toitu ja nii edasi. Minu kolmas rollimudel Mrs. Weasley ja Muumimamma kõrval on Maria Portokalos ehk Kreeka Mamma filmist "Minu pirakas Kreeka pulm" - "Söö, Ian, söö!".

Meil on olnud õnn sattuda ükskord päriselu Jäneseurgu, mis asub siit tegelikult ainult mõnekümne kilomeetri kaugusel. Arvatavasti võiks sinna edaspidigi sisse sadada, öelda, et me oleme D&D sõbrad, saada selle eest tass kohvi ja viibatud abistama aiatöödes või ükskõik mis muus aktuaalses tegevuses.

Mul on päriselu-Jäneseuru tekitamise PLN. Tasapisi hakkasime täna peale. PLN sisaldab endas pühapäevaseid õhtusööke, kuhu väikese ettehoiatamisega võiks tulla ükskõik kes sõberpere  ja võtta kaasa ükskõik keda, keda me veel kas üldse mitte või siis piisavalt hästi ei tunne (nood ei oska meile tulla ka, nii et ...). Kahvleid on meil endiselt 17 (see piirab külaliste arvu) ja igal pühapäeval me kodus ka ei ole, aga nii põhimõtteliselt võiks see ju toimida? Selline vaba õhtusöök, ei mingeid valgeid servjette ega kristalli, vaid niisama mõnus äraolemine? Iga kord muidugi ei ole kohal M. (Lillebrori eakaaslane), kes suure kisaga "LIHAAA! TAHAN LIHAAAA! ANDKE MULLE LIHAAA!" lähemale joostes meeleolu ühe hetkega märgatavalt elavdaks, ega ole üllatuskülalisena pääsusaba - ma polnud seda liblikat kunagi varem näinud, kas teie meelest esineb neid palju? No aga teinekord oleks midagi muud ja kedagi muud head, ma usun.

Pääsusaba Lillebrori peos.

Iga kord ei saaks muidugi ka nii lihtsalt hakkama, täna pakkusime vorste ja kanašašlõkki, salatit ja jäätist, külaliste poolt olid arbuus ja eksootilisema olemisega marjad.

Salatit tegin nii: panin omavahel kokku hiina kapsast, paar ülekasvanud kõhna salatipead aiast, ühe valge paprika (hästi peeneks lõigatuna) ja paar peotäit tikreid. Peale soola, oliiviõli ja valge veini äädikat. Kõigile sobis, lastel polnud eriti aega süüa. :)

Niisiis, sõbrad, palun broneerige pühapäev ja tulge meile külla.

4 comments:

  1. See on kohutavalt armas mõte :)
    Mina olen endale alati Kunksmoori maja/elu tahtnud - kusagil pisikesel saarekesel, keset tormi ja tuult, ravimtaimed ripuvad laest ja kapter Trumm rüüpab kamina kõrval teed.

    ReplyDelete
  2. Meil käis samuti selline liblikas täna õue peal. Esimest korda elus kohtasin, seega ilmselt väga tavaline polegi.

    ReplyDelete
  3. Me uurisime selle liblika kohta Internetiavarustest ja saime teada, et meil elab ta meelsasti steppides (ilmselgelt tsitaat mingist nõukogudeaegsest raamatust). Õhtul hiljem leidis Lillebror hiina roosi pealt veel ühe sellise - äkki oli neil mingi nukust väljumise aeg? Igatahes väitis Lillebror ka, et ta olevat kevadel näinud, kuidas "sellised kiilakad röövikud" kraavi serval ohakat sõid.

    ReplyDelete
  4. Pääsusabasid ikka leidub, aga sel aastal pole ma veel ühtki näinud. Üldiselt on nad üsna soojalembesed, ma peast ei tea praegu, aga oletan, et Eesti on üks põhjapoolsemaid riike, kus neid on. Soojemates riikides (alates umbes Ungarist) on taolisi puriliblikalisi palju, veel suuremad ja uhkemad. Üks imekena Eestis elav tegelane on veel kiirgliblikas, sellina musta ja lillaga, aga teda olen hästi harva kohanud. No ja muidugi mustlaik-apollo, kes on tõeline haruldus ja keda vist üldse ainult Piusa kandis veel leidub.

    ReplyDelete