Saturday, July 30, 2016

Vastakad tunded

Oh sa piiks - meie sügavkülmik, mis on umbes kõigest 7 või 8 aastat vana, lakkas eile õhtul töötamast. Mees grillis kell üheksa õhtul kahe lõuna jagu vorste, mis olid parajasti grillimishetkeks poevorsti temperatuuri sulanud. Murphy. Kõik jamad algavad alati reede õhtul või keset ööd, eks ole.

Hoidmine - me avastasime selle hetkel, mil oli veel midagi võimalik päästa. Täna olime Mehega terve päeva kodust ära, lapsed üksi, nemad poleks osanud külmiku alt väljapiiluva loiguga midagi peale hakata. Õige avastamise tõttu ei jõudnud isegi loik tekkida ja osa asju olid veel üsna viisakalt jääs.

Õnnistus - umbes samal ajal, mil hukkunud sügavkülmik meile saabus, jäi ühe Vanaema sõbranna tütrel üle vana sügavkülmik, Rosenlew nimi. Meil palju ruumi, saagu siis meile. Mulle tavaliselt väga ei meeldi need "aga teil on palju ruumi, võtke endale" jutud. Rosenlew seisis kõik need aastad kolikambris ja kasutust leidis harva, peamiselt puhverkülmikuna erakordse mustikasaagi vms olukordade puhul. Muul ajal oli saba seinast väljas ja hm, võib vist öelda, et puhkeasend. Õhku käis tema ümber piisavalt ringi ja tolmu ei kogunenud, sest Rosenlew seisis keset ruumi. Nii et meil õnnestus sisuliselt kõik marjad ja suhkruherned ära päästa, pealegi on Rosenlewis rohkem ruumi. Termomeeter on sees, täitsa viisakalt külmetab.

Nii et ma nüüd täpselt ei teagi, mida tunda. Pikemas perspektiivis peame ilmselt hankima sügavkülmakirstu, aga hetkel - kuna kirst maksab oluliselt rohkem kui meil ootamatuteks kulutusteks raha on - olen vist tänulik.

Aga mis asjaoludel maailmas üldse toodetakse kodumasinaid, mis nii ruttu maha surevad, ma ei tea, ja kui ma selle peale mõtlen, mis asjaolud need on, siis olen tige.

2 comments:

  1. Mul on küsimus herneste kohta. Kas paned sügavlkülma täiesti toored, või kuumutad enne kergelt läbi?

    ReplyDelete
  2. Kupatan kergelt läbi. Teoreetiliselt peaks nad keevas vees viibima ca 3 minutit, aga mulle tundub, et suhkruherneste puhul (need kaunaga söödavad) võiks isegi vähem aega olla, muidu lähevad pudiks.

    ReplyDelete