Friday, September 2, 2016

Tänasest vaevast sai ka küllalt

Hommikul sünnipäevatasime natuke. Siis käisin tööl tööd ja lapsevanemat tegemas. Siis ... läksime Triibuliste Kaltsuvaipadena laadakesele. Mina tegin kitse gobeläänitelje peal näidiskudumist, Mees suhtles meie lastega, kes kas Linnas liikvel olid, võimalike klientidega ja kellega muidu tarvis oli. Näidiskudumine tõmbas ligi huvilisi, millegipärast tulid kudumist katsetama algklassipoisid. Noh, eks see kangastelg muidugi üks masin ole ja masinad on poiste teema küll.

Siis pigistas Lillebror, kes oli lasknud endale erksinise liblika näkku maalida ("Sest paabulindu ja pingut ta ei osanud, ja pealuud ma ei tahtnud." - niisiis, näomaalijad, õppige tegema pingviini- ja paabulinnumaalinguid!), minult välja kaks eurot suhkruvati jaoks, ja sai natuke aega hiljem iseseisvalt kesklinnast Vanaema juurde saadetud. Suuremad poisid olid juba varem omatahtsi minema kulgenud. Mees andnud Lillebrorile järgmised juhised: "Mine siit otse, siis jõuad Raekoja platsi. Keera paremale ja mine, kuni jõgi vastu tuleb. Siis mine mööda jõeäärt vasakule niikaua, kuni näed Tuttavat Poodi ja sealt sa juba oskad minna." Natuke aega hiljem tagasiviidava kaubaga (sest laadal jääb alati midagi üle, laadakesel kohe palju midagit) Tuttavast Poest mööda sõites nägime enesekindlalt traavivat Lillebrori. Liikus teine täitsa õiges suunas. Tegu oli Lillebrori esimese iseseisva linnaskäimisega. :)

Nojah, ja selle lõpuks tulime ära koju. Homme tuleb järgmine laat ja Laste Iseseisev Olemise Päev. Küll nad hakkama saavad. Oeh, ja õhtul saabuvad sohvasurfarid. Ma selle asja pärast muretsen homme.

2 comments:

  1. Meie kohtasime eile Kaubamaja eskalaatoril Unistajat. Tema liikus üles, meie Apollost vastsoetatud noodivihikuga allapoole. Ainult et ta ei tundnud J-i vist kohe esimese hooga ära (sest viimane oli varustatud koolivesti, koolimütsi ja koolikotiga), aga minu teretuse peale selgines kiiresti ja tervitas vastu :)

    ReplyDelete
  2. Ta ütles jah, ei ei tundnud esialgu ära.

    ReplyDelete