Wednesday, October 12, 2016

Ja kuidas me ikkagi kohe nõudepesumasina saime

Unistaja oli käsitsi nõudepesemisest vaimustuses. Jõugu Juht oli natuke vähem vaimustuses, aga ei tõrkunud. Lillebrori me dušikabiini ette põlvili nõusid pesema ei sundinud, tema tegi muid asju. Mina ei olnud vaimustuses, aga olin valmis kah mõned kraanikausitäied nõusid pesema.

Päev hiljem oli Unistaja vaimustus juba mõnevõrra piiratud, Jõugu Juht vingus veidike ja minu käte nahk oli nagu paberist - purukuiv, veel natuke ja hakkab lõhenema. Mees suhtles kindlustusega, masinaparandusega ja guugeldas.

Tulemus: kindlustuse poolt kinnimaksmine on võimalik, aga pole teada, kas ja kui, siis millal. Parandusse viidagu masin kohale, muidu nemad ei ütle midagi. Esimene võimalus masinat Linna viia on hm, tuleval kolmapäeval, enne pole aega või on auto peal lapsed ja koos lastega teatavasti ei mahu. Mees tuvastas ise guugeldades, et ilmselt ajukahjustus, ja originaalaju maksab 200+ eurot pluss asendamine, aga meie kindlustus asendab kodumasinaid põhimõttel "vana vastu uus", parandamine neile ei sobi.

Siis leidis Mees Internetiavarustest kuulutuse. Meile kättesaadavas kauguses müüa uuepoolne iseseisev Hansa, hind viiendik poehinnast. Ma ohkisin ja puhkisin ja arvutasin välja, et me oleme küll viimase kahe-poole aasta jooksul saavutanud kaks nõudepesumasinalaipa, aga nende keskmine hind jääb ikkagi sinna, et ühe uue Miele hinnani jõudmiseks tuleks pruugitud masinaid läbi kärsatada vähemalt kakskümmend ... või kolmkümmend. No ja kui pruugitud masin peab keskeltläbi vastu aasta ja kolm kuud, siis ... ega see Miele ilmselt ka üle kahekümne aasta ei elaks, ma kahtlustan.

Mees võttis JJ tõstvaks jõuks kaasa ja käis vaatas selle Hansa üle. Masin nägi täiesti uus välja, müüja sõnul kaks ja pool aastat tagasi ostetud, võtke kasutusjuhend ka kaasa. Me pole küll viimasel ajal tuttuusi kodumasinaid ostnud, aga ma küll ei julge öelda, et ma saaksin ütleme külmkapi kasutusjuhendi kellelegi kaasa anda ...

Nii et mehed tulid, masin kaasas. Masin on juba ühe korra pesnud ja käitub päris hästi. Kasutusjuhendi põhjal peaksime me hakkama kasutama klaase, alustasse, ovaalseid taldrikuid, kastmekulpe ja serveerimiskahvleid. Et ikka masinat korrektselt täita, versteht sich. Meie nõudega kõige paremini ühildus tegelikult see Siemens, mis nüüd nukralt esikus seisab ja diagnostikasse viimist ootab. Kui Siemens ikkagi ära parandada ... või kui tema asemel uue saab, noh, siis saavad Vanaema ja Vanaisa endale nõudepesumasina. Aga eks näeb.

Kui nüüd järele mõelda, siis ma olen juba üsna paljusid nõudepesumasinaid seest- ja väljastpoolt näinud. Kõige viletsam oli Zanussi, kõige mõnusam Siemens. Hansaga peab veel harjuma. Aga. Kui teie hakkate endale nõudepesumasinat ostma või olemasolevat välja vahetama, siis vaadake alati, kas lapik pudifilter põhjas on metallist või riide moodi asjast. Riide moodi asjad on täiesti puhastamatud - öäk, just nii see on!

Lapsed olid ka väga rõõmsad.

Ja kust meil pideva hõreduse tingimustes see raha - noh, pärast Legolandi-reisi jäi meil rahapurk nagu tühjaks ja uut kogumiseesmärki ei olnud, aga raha võib natukehaaval purki panna ka ilma eesmärgita. Väljavõtmine tuleb meelde ainult erijuhtumitel, nagu see nõudepesumasina-asi oli.

Mis aga puutub surnud kodumasinatesse, siis ühel päeval, kui meil mõni veokonksuga auto taas liigub, laenab Mees Linnast käru, laob selle kipsplaate või põrandalaudu täis ja sõidab koju. Kodus laome ehitusmaterjalid maha ja tõstame surnud kodumasinad peale ja viime need ... kodumasinate surnuaiale või mis iganes selle asutuse nimi on.

No comments:

Post a Comment