Monday, October 17, 2016

Kadri kohvik

Kui teil on tarvis viia kuni viisteist umbkeelset sakslast/soomlast/inglast/kedaiganes Pärnus kiiresti sööma eestipärast sööki, siis on Kadri kohvik hea paik.

Kõigepealt juhatas Mees, kes on Pärnus üles kasvanud, terve grupi reipal sammul õigest tänavaotsast mööda. Mina piiksatasin, et siia me pidime ju sööma minema, aga Mees marssis kohe mitu kvartalit edasi. Siis nõudis ta minult Pärnu linnaplaani ja hakkas pahuralt puhisedes Nikolai tänavat otsima. Tegime ümber keerd ja marssisime paralleeltänavat mööda tagasi.

Kadri kohvikus ei meeldinud sakslastele tagumine söögisaal, mis tundus alguses kohasem. Pime auk, arvasid nad. Okupeerisime peasaali. Järgnes katsumus teemal "eestikeelne menüü valgel tahvlil ja üksteist näljast sakslast". Mina tõlkisin, nii et suu vahutas, Mees koordineeris, teenindaja kassas keerles nagu värten ringi. Kõik said, mida vaja, ja olid veel rahul pealegi. Lennukiga üksi reisinud A. vaimustus pohlasaiast (muidu on ta normaalne) ja odav õllehind pani kulmu kergitama. Need saksa baptistid nimelt tohivad lahjemat alkoholi juua, meie ei tohi (eeskuju küsimus, Eestis on alkoholiprobleem liiga tugev ja korralikku praekõrvase õlle traditsiooni ei ole), aga õnneks me ei taha ka.

Daamid muidugi imestasid, et kus see eestipärane söök siis on, aga noh, heeringat ja hapukapsast nad ei tahtnud ja mulgikapsaid kui kulinaarset õudust* ma ei hakanud kellelegi soovitama. Eesti toit on ju tegelikult väga Põhja-Saksamaa toidu moodi. Kahjuks ei pakutud magustoiduks kamavahtu ega midagi muud kamalist, seda oleksin neile küll soovitanud.

Ühesõnaga, hea kohvik on, odavad hinnad ja toidu saab kähku kätte. Mõni seiklushimulisem turist võib ju mulgikapsaid ka süüa.

_______
*teine eestipärane õudus on kaerakile, aga seda ei paku isegi nemad.

3 comments:

  1. Odav jah, aga midagi muud head selle koha kohta küll ei julge öelda. Mu meelest pigem söökla, mitte kohvik.

    ReplyDelete
  2. Midagi peenemat sealt tõesti pole mõtet oodata, aga söök oli minu meelest küll normaalne. Me hoiatasime ka gruppi ette, et valisime lihtsama ja kodusema toidu koha, ja nad jäid hinna ja teeninduse ja kõigega rahule. Kui päev on tihedavõitu, siis tundub mõistlik süüa pigem söödavat asja, mille saab kiiresti kätte, kui gurmeetoitu, mida peab tund aega ootama - Big Benis ootasime lausa tund ja veerand, mis oli ikka liig mis liig. Igatahes läheksin ma sinna Kadrisse teinekordki, kui aeg on napp ja tavakodu-olemisega toitu tarvis.

    ReplyDelete
  3. Pärast eelmise päeva pitsat otsustasime teisel Pärnu-päeval tänu Su reklaamile sama kohviku kasuks. (Tõlge: mina otsustasin, teistel ei jäänud muud üle kui kaasa liikuda ja minu juhendamist mööda rooli keerata.) Oli kenasti kodune küll ja üldse mitte liiga kallis, ja toidu kättesaamise kiirus oli kah fenomenaalne, mis samuti meie plaanidega hästi sobis. :)

    ReplyDelete