Sunday, November 13, 2016

Viimase nädala arengud

Peaks hakkama jälle nädalakokkuvõtteid kirjutama. Pärast endal ka hea vaadata.

Niisiis:

Lillebror käis kardioloogi juures. Öeldi, et olukord on tema võimalusi arvestades normaalne, aga hilisõhtuste ebamääraste valude asjus võib ikka kiirabi kutsuda, kui valu üle ei lähe - kes teab, äkki mõni järgmine kord ei ole lihas, vaid ...

Samal ajal, kui Lillebrori südant uuriti, tegid vanemad vennad loodusõpetuse ja eesti keele kontrolltööd ja ühtlasi tutvusid uute õpetajatega. Õpetajad meeldisid poistele väga ja poisid, tuli välja, õpetajatele ka. Kontrolltööd meeldisid kah. :)

Paar päeva enne kontrolltöid käis Jõugu Juht üle pika aja juuksuris. Juuksed lõigati salgukaupa ära ja pandi ilusti kõrvale. Loodetavasti saab keegi neist endale paruka. JJ on nüüd hirrrmus nudi. Mulle isegi meeldis rohkem, kui tal eakohatult pikad juuksed olid, see on see laste peal oma unistuste täideviimine - noh, et ikka saaks vastuvoolu ujuda, pikajukseline poisslaps on rohkem selline alternatiivne ja hipi ja metsast ja ...

Unistaja ja Lillebror esinesid kirikus isadepäeva puhul laulmisega. Õnneks mitte ainsatena. Koorijuht pärast märkis, et oli meie poisid igaks juhuks mikrofonist kaugemale paigutanud ... aga lauluhuvi on olemas, äkki tekib viisipidamine ka. Jõululaule ma võiksin natuke ise ka teada, saaks nendega harjutada, isadepäeva laulud olid täitsa tundmatud.

Jõugu Juht ja Sõber juhtisid jumalateenistuse ajal videoülekannet. Tundub, et said hakkama. JJ avaldas soovi edaspidi enam mitte pühapäevakoolis käia. No me veel vaatame seda asja, vast mõnikord ikka läheb (Sõber on aasta vanem ja lõpetas ppk-s käimise, kui 12 sai).

Meriseaproua sünnitas pojad ära.

Kuna mina olin mingil hetkel hõivatud kangatöö ja muiduasjadega, pesi Mees ära mitu akent. Vähemalt seestpoolt, meil nad väljast palju ei määrdugi, sest õuetolmu eriti pole. Ühtlasi teipis ta kinni aknapraod. Selle peale läks ilm soojemaks.

Neljapäeva õhtul ületas vales kohas teed kodanik Metskits. Eesti maakoha mõistes tiheasustusalal, ühe suurema riigimaantee peal, üpris tihedas liikluses. Mees andis signaali, sest muud polnud aega ega võimalust teha - libe ju! - kodanik Metskits (helkurita pealegi) kiirendas sammu ja tänu sellele jäi Mürts olemata nii meil kui vastutuleval autol. Kodanik Metskits liikus eemale teeäärsest kõrtsist, huvitav, kas talle pakuti seal midagi või ...? Igatahes pooldan ma metskitsedele helkurvestide jagamist või näiteks tarasid suuremate maanteede ääres - kuigi ega seal kõrtsi juures parklas poleks tarast tolku olnud, väiksem tee ristus ja üldse.

Laupäevase pliidikolimisega seoses leidis Mees ja toppis kinni ühe suuremat sorti hiireaugu köögis pliidi taga - jah, kolme kassiga majapidamises, sest meie kassid ikka päris lapikuks ei käi, et pliidi taha mahuksid. Selle peale sisenes hiir kööki teisest august ja näkitses natuke küpsetuspaberit, mille peal olid olnud kaneelisaiad. Paber on hävitatud, hiirelt ootame veel jultunumaid tegusid, siis saab ilmselt ka tema hävitatud. Hiirtoit on tervislik, arvavad kassid.

Kassilainelt veel - triibuline Sassu on hakanud viimasel ajal hommikuti meile voodisse saabuma. See on armas, aga kuna Sassu on väga kõrges eas (läheneb viieteistkümnele), ei ole tema saabumine enam noore kassi kerge maandumine, vaid meid äratab igal varahommikul MÜRAKI! Tuleb pikalt hoogu võtta ja rinnuli voodiservale matsatada, et ennast siis küünte jõul üles kiskuda ... No aga me oleme rõõmsad, et Sassu veel elab, sööb, magab ja kastil käib, mis siis, et hüppegraatsias ja kuulmises esineb puudujääke.

3 comments:

  1. Ms, mis viisipidamist puudutab, siis ma arvan end olevat kusagilt kuulnud, et armastatud laulja I. L_nna ei pidanud viisi väidetavasti kuni kolmanda klassini...

    ReplyDelete
  2. Huvitav, ma ei teadnudki. Lauljaks ega muiduartistiks, ma loodan, poisid ei pürgi, kui nad niigi palju aru saaksid, et igal laulul on oma viis ja viisakas oleks viisilähedas laulmist taotleda ...

    ReplyDelete
  3. Ei, mitte et peaks artistiks püüdlema, aga muusikaline kuulmine ja (vähemalt koorilaulu tasemel) viisipidamine on igal juhul arendatav.
    Üks näide veel: pastoripere teine tütar ei saanud esimese klassi eel sisse kohaliku kooli muusikaklassi, ent pärast ühte aastat kooli muusikatunde sai väga edukalt sisse muusikakooli (ja edeneb seal, nagu ma aru olen saanud jõudsasti).

    ReplyDelete