Thursday, December 22, 2016

Mnjaa

Küll on hea, et me viimased jõulukingid ja kalkuni (tegelikult kaks kalkunit, sest alguses ostsin pisema Maksimarketist ja siis leidis Mees suurema Maximast ... külmunud linnuke külmetab meil nüüd mõnda aega edasi) Linnast kõik ära ostsime, enne kui koju jõudes postkastist paksu kirja leidsime.

Paks kiri tuli Kredexist. Muu õuuuuudse kantseliidi vahelt lugesime välja "Meetme "Kodutoetuse lasterikastele peredele" raames esitatud toetuse taotluse rahuldamise teatis".

Uuel aastal me ei reisi - äärmisel juhul Lätti.

Uuel aastal me ei osta raamatuid.

Alates järgmisest linnaskäimisest saab poenimekirjas olema ainult elu säilitamiseks absoluutselt hädavajalik kraam. Ilmselt sööme sageli kõrvitsat moosiga või umbes nii ja ei kräunu.

Eks ma õmblen mõned püksid, kui hirmsasti vaja peaks olema ... suvel käime võimalikult palju paljajalu.

Mina koon pööraselt ja muidugi me käime sama pööraselt laatadel. Talvel teeb Mees muudkui olemasolevast kaubast pilte ja mina ei sure sadat surma nende piltide ülespanemise peale.

Sellepärast, et ...

/trummipõrin, palun/
LÄHEB KATUSEKS!

Jõuluvana, jah, tuli paar päeva varem. Aitäh.

Kui me oleksime selle teatise kuu aega varem saanud, noh, siis oleks meil jõulukatus, nagu Ingallsitel olid jõuluhobused ja ei mingeid muid kingitusi ega midagi ... aga nüüd on ikka jõulukingid ka ja kevadeni tuleb kogudajakoguda (nagu kaheksa lapse vanaema). Sest meie katus on üüratu ja Kredexi antu ikkagi päris kõike ei kata. Aga me elame heas lootuses, et õnnestub. Kui mitte 2017., siis 2018. aastal, sest katuseraha sihipäraselt kulutamiseks on meil kaks aastat ja tegelikult peaks ikkagi ehitajad kõigepealt vaatamas käima, kas vanad sarikad kõlbavad. Enamik neist peaks nagu kõlbama ... me loodame.

Ma nüüd paluks jõulurahu ilma ootamatute uudiste ja muude hädadeta.

7 comments:

  1. Väga hea uudis :) Täitsa võhivõõra inimesena tegi see meele rõõmsaks. Saadan head mõtted ja soovid teie poole teele!

    ReplyDelete
  2. ... ja mina loodan salamisi ja südamest, et te olite meist taibumad ning ajasite katuseks vajalikud ehitusload ja projektid ja paberimajanduse kõik juba enne Kredexi kingitust korda... või et teie vallaametnikud poleks nii aplad kingist kildu ampsama :) Kiiret katusetegu!

    ReplyDelete
  3. Superhea uudis, palju õnne ja edu!

    ReplyDelete
  4. Ei mingeid projekte esialgu, Mees lähebki nüüd uurima, mida tarvis ja mida pole. Meil oli tegelikult väga väike tõenäosus üldse midagi saada, sest eelmisel aastal, mille järgi sissetulekut arvutatakse, oli Mehel päris priske palk. No aga kui saab poolgi katust ära vahetada, on ka juba tore, see lõunapoolne osa, milla all on suurem jagu eluruume, on peaaegu olematu.

    ReplyDelete
  5. Jõudu ja tarkust ja õnnistust! Elame kaasa ja teme jätkuvalt palvet, nagu ikka. Ja kui tarvis, on välja pakkuda üks meesjõud ja üks poissjõud ja üks emmejõud. Ergutusmeeskonnaks üks noor daam ja üks beebi ka :D

    ReplyDelete
  6. Aitäh! Me selle meesjõu osas kaalume tõsiselt, aga meie natuke suuremaid poissjõude ei julge minagi katusele lubada, kui nad veel kõik koos oleksid ...

    Vallast öeldi, et projekte ega ehituslubasid vaja ei ole, kui vana eterniit uue vastu vahetatakse. Tuleb ainult teatada, kui asi valmis. Huhh.

    ReplyDelete
  7. "... vallaametnikud poleks nii aplad kingist kildu ampsama ..." See kõlab üsna ebameeldivalt, milles see väljendus siis?

    ReplyDelete