Saturday, January 21, 2017

Ühel päeval saavad nad suureks

Ühel päeval saavad nad suureks ja lähevad oma teed. Ja ei mahu enam sülle. Ja leiavad ise sokid üles (või hangivad inimese, kes neile sokke kätte annab). Ja oskavad ise raamatust olulist välja otsida ja suudavad terve pere linnamantlid ja -joped niigi pilgeni täis riidekappi ära mahutada. Ja kui puruväsinud emme ütleb, et kallis laps, ma tõesti ei jaksa sulle pärast šokolaadikooki ja õunakooki ja umbes miljonit viineripirukat (Härmavilja kilosest pakist lehttainast tuleb välja 48 pirukat) ja sättimist ja kõike homme hommikuks punasesõstratorti küpsetada, siis tuleb see peaaegu suur laps, kallistab ja küsib, emme, kas sa vähemalt ... jaanuarikuu jooksul jaksaksid?

Muidugi jaksan. Jaksan näiteks homme, loodetavasti. Sest kuigi täna oli tramburai ja "Kuldvillaku" mäng (kostatud äraväsinud emme poolt) ja hästi palju rahvast ja nõudepesumasin tegi hoogsalt ületunde, on homme ikkagi päris-sünnipäev kingitused (kui me ühe mitmeosalise kingituse auto katuseboksist kätte saame, lukk streigib!) ja vanavanemate juures kah kingitus ja pitsa ja kodus lasanje ja ülehomme vast see elamuskingitus, mida ta juba ammu tahtis - et saaks terve perega mängida "Monopoli" nii kaua, kui see kestab ...

Aga praegu valutab mul kurk ja kolmiknärv ja aeg-ajalt üks kahtlane hammas - soovitage mulle head naishambaarsti*, kes ka päriselt usuks, et ma talle tõtt räägin (meie hambaarst sai sel nädalal 87 ja lõpetas juba eelmise aastanumbri sees tihedama tegutsemise ära, aga sinna Kuurortlinna hambaarsti juurde käia on ikka kaugevõitu); mulle meeldib muidu Maxilla kliinik, aga ma ei tea, kes seal Eriti Tore on? - ja ma olen tõesti väga väsinud. Vaja on veel pakkida üks lennukikandja mudel ja palvetada, et hommikuks suusad katuseboksist kätte saaks.

Peomuljeid ...

  • Eks suuremaid poisse tuli paar korda nutitelefonidest peletada. 
  • Lillebrori Sõbranna oli väga häiritud, et poisid mingeid sõjamänge mängisid (mõõkadega). Ega ei ole jah kerge olla ainus printsess poistekambas.
  • Kokku oli kohal 16 last, kui ühekuust TT-d ka lugeda. Tema oli küll omas leivas.
  • 15 last vanuses 5-13 hingavad suure kausitäie popkorni vähem kui ühe minutiga ära.
  • "Kuldvillaku" mängu saab igaüks ise ka koostada. Siin. Päris lõbus oli, kuigi nii mõnigi küsimus oli arvatust keerulisem ja mõni teine jällegi arvatust lihtsam. 
  •  Viie lapse isa ehib ennast meelsasti võõraste sulgedega ja on nõus ka valjusti hädaldavat võõrast beebit umbes lõpmatuseni kiigutama. 
  • Viipekeel tundub ülimalt loogiline, kui umbes teada, mida parasjagu tõlgitakse**. Ise küll midagi ei oska, aga vähemalt naeratus ja noogutus on keeleülesed ...
  • Lastele meeldivad kassid. Kassid ei lase ennast enam lastest üldse segada.
  • Ma pean nüüd ära õppima, kuidas asalead õnnelikuna hoitakse. Aitäh.
_________
*mulle ei istu meesarstidega suhtlemine, ausalt.
**ühe Sõbra pereliikme suhtluskeel on viiplemine

13 comments:

  1. Dr. Stefania Koppel
    http://www.orident.ee/arstid

    ReplyDelete
  2. Hambaarst dr Merle Talu on Maxillas hea käega.

    ReplyDelete
  3. Mina soovitaksin hamba asjus minna dr Anneli Susi juurde, kes töötab Tähe hambakliinikus. Ta on hea ja täpse käega ning lisaks veel alati sõbralik ja rõõmsameelne. Otsisin ise ka kaua head hambaarsti ja olen praegu küll väga-väga rahul.

    Kati

    ReplyDelete
  4. Aitäh, ma nüüd tean, kelle peale mõelda, kui aja kirjapanemiseni jõuan!

    ReplyDelete
  5. *ja kui jälle kunagi oma õnnistusi loetlema asud, saad lisada tänulik olemise selle eest, et sa ei ela saarel, kus on ainult üks naistearst ja see ka vägagi meesterahvas :))))

    ReplyDelete
  6. Jah, ma olen alati mõelnud, et mulle saared eriti ei istu. Nüüd Sa, Me., andsid mulle veel ühe põhjuse, miks mitte kuhugi saarele kolida. Mitte et me kavatseksime, aga niisama.

    ReplyDelete
  7. Med&Dent on kõik puha naishambaarstid. Kui just ei ole tegu hamba väljatõmbamisega, siis soovitan (ma arvan, et ma ei oleks aastaid tagasi kaks tundi järjest hambaarsti toolis palvetamise kogemust saanud, kui arstil oleks rohkem jõudu olnud)

    ReplyDelete
  8. Mul on auahne soov koos kõigi 33 hambaga hauda minna. :) Loodan, et seisan hetkel umbes eluraja poolel teel.

    ReplyDelete
  9. Oot, kuidas sul neid 33 on? Mu parima teadmise kohaselt peaks täiskasvanul olema 32, kui just mõni tarkusehammas ei ole eemaldatud, nagu mõnel siin.

    ReplyDelete
  10. Mul on üks isehakanu üle. Häda ei tee, närimist ei sega. Röntgenipilt ütleb, et kõik on jäävhambad.
    Selle isehakanuga oligi nii, et kui ta mulle umbes 16 aastat tagasi suhu tekkis, sattusin mees-hambaarsti juurde, kes minu arvamust küsimata ja oma otsuse põhjuseid selgitamata käskis järgmisel hommikul kell 11 tagasi tulla, tõmbame ülearuse välja ja lõikame teil ühtlasi keelekida lahtisemaks. Ma siis juba töötasin, järgmisel hommikul kell 11 pidid mul tulema lapsevanemad ja mis mõttes keelekida ...? Vuntsikas arst ei vastanud ühelegi küsimusele, käskis uuesti järgmisel päeval kell 11 kohal olla. Rohkem ma oma jalga sinna muidugi ei tõstnud, loodan, et tühistasin ikka arsti poolt käsutatud tarbetu opetatsiooni ikka ära.

    ReplyDelete
  11. Mul on lapsest saati olnud hambaarstiks meesterahvas, kuni enam ei jaksanud saare pealt mandril käia. Kõik olid ilma vuntsideta ja parimad. Saare kunagine meeshambaarst aga ei sobinud sugugi. Kõik muud arstid peavad olema naised!

    ReplyDelete
  12. Vaata siis, äkki oligi tolle minuga ülbitsenud arsti viga vuntsides ... Vuntsid on muude meeste puhul ka hirmsad, mitte ainult arstidel.

    ReplyDelete
  13. Naabrinaine D käib Maxillas, uuri temalt, kelle juures. Olen aru saanud, et ta on rahul :)

    ReplyDelete