Monday, March 20, 2017

Kalkunirind sidrunisibulatega

Võta ca pool kilo kana- või kalkunirinda. Ilma kondi ja nahata. Hõõru soola ja pipraga, prae ahjukindlal pannil (või vanaemalt päritud punases vormis) mõlemalt poolt. Koori seltskond väikesemõõdulisi sibulaid. Pane need ka pannile, pigista juurde ühe suuremat sorti siduni mahl. Pane vormile kaas peale, pista see 30-40 minutiks 200-kraadisesse ahju. Vahepeal auruta riis ja neutraalse olemisega aedviljad. Minul oli paar porgandit ja natuke lillkapsast, aga eks sa ise tead, mida on. Kui aurutajat ei ole või riis ei meeldi, tee kartuleid või seda, mida tahad. Peamine osa on siiski ahjus ja pooletunnise hautamise järel mõnusalt sidrunine.

Roa tõsine miinus - mina ei osanud talle ühtegi mõistlikku kastet tekitada, ahjuvormist tulnu oli selgelt liiga vähene, aga ma kahtlustan, et valge veini või puljongi lisamisel jääks sidrunisibula-efekt lahjaks.

2 comments:

  1. Proovi küüslaugust dipikastet :)

    ReplyDelete
  2. Punane ümmargune malmvorm, seest valge emailiga? :) Meil ka selline jätkuvalt kasutusel. Ma teeks ka mingi külma kastme ehk juurde?

    ReplyDelete