Thursday, March 2, 2017

Kuidas lõpmatult ära väsida

Kõigepealt on üks tõhus aiatöö- ja kolikambrikoristamisepäev. Siis jääb ööuni lühikeseks, sest must kass voodis on küll peaaegu kõige nunnum asi maailmas, aga neli kilo kassi kuklas on öösel siiski mõnevõrra häiriv. Oleks ta siis vähemalt käpakesega mu nina katsunud ...

Siis on tööl Olukord, millest lähemalt rääkida ei ole diskreetne. Aga sakslased ütlevad minu tänahommikuse tegevuse kohta Ganzkörpereinsatz. Pärast ei tea enam, kas lihased, mille olemasolu peale me tavaliselt ei mõtle (Ritsik, kõik, khm, lihasgrupid!), valutavad eelmise päeva aiatööde või hoopis hommikuse ootamatu trenni pärast. Tuleb meelde, kuidas Lemme Haldre kunagi ütles, et kes lastega töötab, peab olema valmis roomama ja käputama ja hm, vajadusel pidama midagi vabamaadluse sarnast.

Siis on tööl veel mõni tavapärane ja mõni tavapäratu asi. Juhtub. Eks mu töö ongi selline, et tegeleme sellega, mis uksest sisse tuleb. Aga see väsitab ...

Ja siis tuleb valmistada homse sünnipäeva asjus sünnipäevasöök - sest homme me saabume õhtul nii hilja, et ma mingit korralikku sööki küll tegema ei hakka - ja hommikune tort. Sel aastal Lillebror enam kummikarudega kaunistatud kõrvitsakoogiga ei lepi, tahab ka besee ja vahukoorega torti, maasikatega, palun, nagu Jõugu Juht saab (temale ma teen punaste sõstardega). See tort on selline, et kui tema valmistamise peale mõelda, siis juba mõtlemine ise väsitab ja tekib tunne, et käed kukuvad küljest. Isegi kui natuke petta ja teha üks valebiskviidipõhi (selgus, et minu tavalise õunakoogi tainas sobib selleks ideaalselt) kahe mure- ja maeiteamistainast põhja asemel, on jube keeruline.

Ma tahaksin palun olla karunahk kamina ees. Järgmised kümme päeva saavad ka olema nii rutiinivälised või lihtsalt töised, et väljamagamisele saab loota ... 15. märtsil, siis on mul vaba päev. Aga kui siis Mimi-Houdini ennast taas õhtul nähtamatuks muudab (noh, et ei saa õue tõsta) ja keset ööd voodisse laekub, siis ... Vähemalt õnnestus raamatukogust võtta mitu täitsa loetavat raamatut, neil on ainult see halb omadus, et hakkavad läbi saama.

2 comments:

  1. Sünnipäeva õnnitlused juba ette ära väikesele-suurele Lillebrorile!!

    Meil hetkel siin kodus enam vähem sama seis millest sina oma postituses kirjutad, miinus siis see 4-kilone kass. Kassi asemel on minu voodi juba teist hommikut järjest kell 6 üks lapskass hiilinud ja mu viimast unetundi häirinud, sest on ju vaja teada anda mitu päeva täpselt sünnipäevani veel on jäänud :)

    Sünnipäevakoogi teemat arutasime ka just mehega enne kui su postitust lugema hakkasin ja täiesti juhuslikult olid ka minul täna aiatööd käsil (teie aiaga võrreldes ei ole mul oma aias muidugi suurt midagi teha, aga just täna tuli suur tahtmine viinamarja põõsaid-puid pügama hakata).
    Viimased kolm ja järgmised kolm päeva saavad olema nii rutiinikauged kui veel vähegi olla saavad.

    Jõudu ja jaksu pereemale ning lõbusat pidutsemist kõigile!

    ReplyDelete
  2. Aitäh. Õigus jah, teie saate ju ka kohe varsti kaheksa-aastase lapse. Palju õnne.

    ReplyDelete