Sunday, March 5, 2017

Sünnipäevanädal

Sel nädalal toimus kohe palju.

Kõige olulisem - Lillebror varustas meid taas kaheksa-aastase lapsega. Varasem kogemus näitab, et kaheksa-aastased on märgatavalt mõnusamad kui seitsmesed, seitsmestel kipub mingi kriis olema, mille käigus hoitakse vinguviiul hääles ja tehakse müstilisi pahandusi. hetkel jookseb kolmas päev kaheksa-aastasega, päris tore on, kuigi eile pidasid Lillebror ja Unistaja õues vist märjakssaamise võistlust ja mina sain jälle Häält teha ("Kui sa saad miinuskraadidega õues märjaks, siis tuleb KOHE tuppa tulla!!!!!"). Hämmastaval kombel ei ole kumbki vesirott mingit külmetuselähedast seisundit ilmutanud.

Unistaja käis koolis kunstitöid näitamas ja inglise keelt vastamas. Mõlemaid aineid hinnati "viiega". No ega need higi, veri ja pisarad, mida me siin kõik kunstitööde valmistamise käigus valasime - Unistaja materjal on võib-olla puit, aga kindlasti mitte paber - , pididki seda väärt olema.

Jõugu Juht käis vastamas ajalugu. Ka tema oli pärast väga puhevil ja endaga rahul, vastutav õpetaja olevat noormeest oma vaheruuminaabrile kiitnud. Eks ma uuel nädalal küsin üle, kas lapse teadmistega võib rahule jääda.

Veel käis Jõugu Juht juunioride grupiga veekeskuses. Läks ise laupäeval varahommikuse bussiga Linna ja tuli õhtusega tagasi. Ujumisvälise aja veetis Sõbra pool ja põhjustas meile mõned ärevad hetked, kuna Mees helistas bussi väljumisajal, kas noormees on bussis - ei, ma olen veel Sõbra pool, ma lähen siit Sõbra kodu juurest peale ....! Ega see Saksamaa ei ole, et ühistransport täpselt käib, viis minutit varem tuleb ikka peatusesse valmis minna ... Selle kõige peale hankis JJ endale pühapäevaks peavalu ja väikese palaviku.

Mina tegin aiatöid, sain kanga maha ja uue kanga üles ja veetsin kolmapäeval mitu tundi oma moosipurke sorteerides. On hämmastav, kui palju purke aja jooksul koguneb. Mees jällegi veetis minu aiatööde-aja garaažis mulle purgiriiuleid ehitades. Kuna mul on ühtemoodi purkide kiiks (et üks moosisort peaks kõik samasugustes purkides ja samasuguste kaantega olema), on sorteerimine väga tähtis.

Nädala sees oli nii soe, et isegi triibuline Sassu trügis välja. Kõige nohuga. Kassidel on see ikka raske ja aeglase kuluga haigus, kuigi rohelisi tatimulle Sassu tõesti enam ei puhu, niisama aevastab aeg-ajalt ja vajab ninapühkimist.

1 comment:

  1. Ometi keegi, kes mõistab samamoodi, kui oluline on purkide sorteerimine :D Mul peavad ka kõik hoidised just selle hoidise mõõdu ja kujuga purgis olema, soovitavalt veel ka õiget värvi kaantega kaetult.

    ReplyDelete