Friday, April 14, 2017

Kuidas Jõugu Juht lapsi loendas

Viienda klassi ajalugu hakkab läbi saama - muide, meil ongi sel kevadel tsükliõppe moodi asi, tähendab, lihtsamad ja lõbusamad asjad nagu inglise keel ja ajalugu saavad rutem läbi kui teised ... aga loodetavasti saavad need muudki mai keskpaigaks täitsa valmis. Lõpupoole oli töövihikus ülesanne, kus tuli lugeda kokku ühelapselised või lastetud, kahelapselised ja kolme- või enamalapselised pered.

Tuleb JJ. "Ma ei saanud sellest hästi aru ..."
Noh, hakkame loendama, keda sa tunned, kus on peres üks laps?
JJ saab kaks peret. Mina tean tegelikult paari veel, aga JJ neid kuigivõrd ei tunne. Ilma lasteta ... Eee. Üks abielupaar, jah, JJ teab neid. "Aga Jakob ja tema naine, nemad on ka ju pere ja neil ei ole veel lapsi?" Jah, kahe nädala jooksul tõesti veel ei jõua. Üldjuhul. Mitte baptistiperes, vähemalt mitte siis, kui meespool on abipastor või mis see ametinimetus ongi (kui tagumised rattad esimestest ette peaksid jooksma, siis paneb aus vaimuliku töö tegija mõneks ajaks ameti maha, sest ... saate isegi aru, ei saa jutlustada kasinusest ja karskusest, kui ise ahvatlustele järele antakse).
Lastetuid ja ühelapselisi saab neli peret.

Kahelapselised ... JJ teab mõningaid, mina tean jällegi rohkem, aga nood on peamiselt nooremad pered, kellega JJ-l kontakti ei ole.
Kahelapselisi saab kuus peret.

Kolme- või enamalapselised ... JJ hakkab loendama: "Joonatan, Johanna, Mattias, Lisete, Johann, Naatan, Karl, meie ..." Mina täiendan, et need ja need ja need ja Laurijasander ja ... Muist on muidugi nelja- ja viielapselised, aga seda pole eraldi küsitud. Viieteistkümne juures karjatab JJ: "Ma enam ei jaksa!" Praegu tuleb mulle meelde, et kaksikute pere jäi loendamata ja keegi kindlasti veel, keda JJ tunneb.
Kirja saab viisteist. Mina märgin, et kui sa seda koolis, klassis koos teistega teeksid, oleks sinu numbris kindlasti teistsugused kui teistel ...

Natukese aja pärast tuleb JJ: "Kas see tähendab, et ma tunnen kuutkümmet last?" Võimalik, JJ, võimalik. Tuleb muidugi arvestada, et suured ja väikesed õed ja vennad päris sõbramõõtu välja ei anna, aga tuttavaid ja ma-umbes-tean-teda inimesi on JJ-l kindlasti palju rohkem kui minul tema eas oli. On tohutu õnnistus, et meie tutvusringkonnas on nii palju lastega peresid. Tänulik.

1 comment:

  1. Jaaa! See on suur rikkus. :)
    Kunagi tuli kuidagi välja, et (peaaegu?) kõik emma-kumma poisi klassikaaslased olid kolme- või enamalapselistest peredest pärit. Anomaalia, ma ütlen. Aga meeldiv anomaalia.

    Ja selle kõrval on kentsakas/hämmeldusttekitav fb-st lugeda, et mõne inimese tutvusringkond koosnebki enamuses lastetutest inimestest. Nagu et ... kuidas see võimalik on. Ma enam ei mäleta, kes, võimalik, et ta utreeris või sain ise valesti aru. Aga siiski.

    ReplyDelete