Tuesday, May 16, 2017

Mure ja rõõm rändavad tõesti üheskoos

Ei, mitte midagi nii lõpmata traagilist, nagu Tjorveni-lugudes oli. Aga.

Kõigepealt oli paarituarvulise aasta emadepäev, mis paistab meie peres olevat Ema Põhjaliku Ärasolvamise Päev ja Emade Ameti Harjutamise Päev (noh, kui nüüd filmiklassikat tsiteerida - kui sai selgeks, kes tahab ja keda võib matta koos majaga, ütles Ärni Liinale, mis on emade amet). Tuleval aastal ma jälle rõõmustan ja ületuleval aastal jooksen ära, ma polegi kuskil spaas ega pediküüris ega muus taolises kohas käinud. Siis öeldi auto ülevaatusel, et need ja need ja need vead paluks parandada, enne eriti mitte sõita - aga see pole ju eelarves, me kogumejakogume katusekende jaoks, mitte millimeetrise läbimõõduga summutiaugu keevitamise jaoks!

Aga siis ... said mõlemad vanemad poisid ilusti hakkama muusika aastamaterjali vastamisega. Huhhh. Muusika on meil üks kõige keerulisemaid aineid. Ja siis ... tõi Mees pakiautomaadist paki. Paki kättesaamise järel kõndis ta südamerahus paar meetrit eemal seisva auto juurde ja hakkas selle ust sikutama. Meie lastega vaatasime oma autos istudes täielikus jahmatuses pealt. Õnneks ei olnud teise auto omanik läheduses. :P Natuke naermist kulub iga ilmaga ära, aga lisaks suutäiele naerule oli pakis veel pool kilo maiustusi ja üks katuseaken, paberkujul. Meie armas pisike proua Lore Gummerbachist, kellele muuhulgas kuuluvad surematud õpetussõnad: "Sa ei pea kõrval seisma ja vaatama, kuidas muna keeb," ja mõned tema palvegrupikaaslased olid meile kingituse saatnud. Ma nüüd teen lõpuks ära perekondliku uudiskirja ja saadan meie Gummersbachi kogudusele - vähemalt selle peavad nad ikka saama!

Igatahes on praegu, vahetult enne unejuttu ("Raksuv muusika", Pratchett), musklinäitamise ja poisslaste pidžaamastamise hetkel elu ilus. Selle lause kirjutamise ajal läksid nad kaklema, aga kolm väikese vanusevahega poissi ongi nagu Nac Mac Feegles ehk Tillud Vabamehed ...

1 comment:

  1. Lihtsalt üks meil juhtunud emadepäevanali, mis ei juhtunud üldsegi emadepäeval: Üks lastest ärkas pühapäevahommikul ja kuulis, et emme on teises toas millegi üle väga ärritunud. Laps sedamaid ehmatama: ups, täna vist on emadepäev!

    ReplyDelete