Wednesday, June 21, 2017

Elu laenatud lapsega

Pühapäevast saadik on meil Laenulaps. Igati ontlik poiss, juuksed seitlis ja rõivad hoolimata tolmutöödes osalemisest hämmastavalt puhtad. Tema siinolek põhjustab mõningast elevust ja seega juhtub rohkem kui tavaliselt.

Käidi ujumas. Selle käigus ei kaotatud ühtegi paari pükse ega jalatseid, äikesetormi ei tulnud, kedagi vägivaldselt veest välja tooma ka ei pidanud, ainult Laenulaps astus vees klaasikillu peale. Haav oli õnneks pisike ja juba paraneb.

Söödi suuremas koguses liha ja muid asju ka. Unistaja ajas üle hulga aja ümber (täis) piimatassi ja Laenulaps keeras äsja põrandale pandud puhta helesinise vaiba peale kummuli taldriku küpsistega ... mis olid just paksult kaetud punasesõstramarmelaadiga.

Valmistati mitmesuguseid puidust relvi ja muid esemeid, kasutades antiikset trelli (sabaga, lööb sädemeid), tikksaagi ja midagi veel. Ainuke haav tekitati käsisaega, aga selle pealt on ka plaaster juba ära tulnud.

Mängiti arvutis üht ja teist, kellelegi tehti kambakat ja keegi solvus.

Lillebror tegi Laenulapse telefoniga selfi.

Triibuline Sassu ei jõua enam mõnikord (harva!) liivakasti, nii ka eile. Juhtub. Keegi anonüümseks jääda sooviv laps astus sisse, katsus oma jalga käega ja enne käe ja jala pesemist jõudis ka hajameelselt kukalt sügada. Viisteist minutit hiljem väljus vannitoas väga puhas poiss.

Kui õues jätkus torm, jalgpall oli endiselt kaotsis ja puutöö ka enam põnevust ei pakkunud, sai Mehel poiste õnnetult hunnikus kidisemisest kõrini. Ta eraldas noormeestele prügikotid, kindad ja taskulambid ja saatis nad pööningut koristama. SeeKesSiinMajasEnnemElas oli jätnud välja kolides maha hulgaliselt vanu ajakirju ja oma laste koolivihikuid. Eriti põnevaks läks siis, kui selgus, et vihikud pärinevad Naabri-lapselaste Isa kooliajast (SeeKesSiinMajasEnnemElas ehitas endale umbes 25 aastat tagasi paarisaja meetri kaugusele mõnevõrra väiksema maja). veel leiti kakskümmend sõjaaegset Reichsmarka, mis koos eelmisel aastal sireliheki alt väljatulnud saksa kiivriga andsid alust põnevatele spekulatsioonidele.

Muidugi võib homse ennelõuna jooksul (sest Laenulaps sõidab kella kolmese bussiga ära)veel kõiksuguseid sündmusi juhtuda, aga siiamaani tundub, et laste laenamine meeldib mulle endiselt.

No comments:

Post a Comment