Wednesday, June 28, 2017

Soovid, soovid ...

Meie vajadused on, tänu Jumalale, väga hästi kaetud, aga inimene on ju ahne. Tahaks ikka seda ja teist ja ... Ma panen kirja oma soovid täitumistõenäosuse järjekorras.

  • ilus ja soe suvi sel aastal;
  • korralik maasikasaak sel aastal;
  • Prantsusmaa-reis, ikka sel aastal;
  • murutraktori saamine;
  • majahaldjas, kes põrandaid peseks;
  • võimalus osta JJ suuruses ilusaid, hea hinna ja kvaliteedi suhtega poisteriideid mõnest poest, kus me niiehknii käime. Tähendab, Prismast, Maksimarketist või Maximast*. Rõivaosakonnad neis ju on, aga mõistlikke suuremate poiste riideid leiab üli-üli-üliharva. Hetkel puuduvad JJ-l täielikult pikkade varrukatega pehmest riidest särgid, millega sünniks inimeste hulka minna. Vaatasin eile Prismas ringi. Jah, midagi on. Kui riietatav laps oleks suuruses 122, siis oleks olnud kohe võtta kahest särgist koosnev "midagi", üks ühevärviline, teine triibuline, väga ilus! JJ suurusele olid paraku müügil ainult mingist paksema ämblikuvõrgu moodi riidest särgid, millest ainult üks mudel sündis otsa ka vaadata**, aga me otsustasime, et 7 eurot on palju*** käib-kah välimusega ämblikuvõrgu eest. 
Järgmisel Linnas-olemise hetkel, kui JJ kaasas on ja raha juhtub olemas olema, käime Magaziinist läbi, mis siis, et see üldse tee peale ei jää. Magaziin teeb nimelt koostööd sakslaste Tschiboga, müüb nende laojääke või midagi, arvan ma, ja nende Tschibo-nurgas on tihti päris korralikke riideid näha olnud.

________
*minu jaoks on kindla eseme jahil mööda poode kolamine õuuuuuuudne ajaraiskamine ja tüütus. Sellepärast vaatan ma alati kõigepealt supermarketite rõivaosakondadesse ja vahel leiangi sealt otsitava.
**alternatiiv oli selline: muidu täitsa normaalne halli-valge triibuline särk, aga lisatud on nööbiliist - milleks? - ja rinnatasku - milleks, milleks? -, mis mõlemad olid neoonkollased. Selline MÖH? särk.
***kogu meile taskukohase või taskukohase-läheduse hinnaga kaup on niiehknii toodetud kusagil Kagu-Aasias sisuliselt orjatööga. Ausalt toodetud ja ökopuuvillast valmistatud esemeid me momendil osta ei jaksa, seega püüame leida orjatöö-esemete puhul parima hinna-kvaliteedi suhte ja omandatud esemed siis ka viimseni ära kasutada.

2 comments: