Thursday, June 15, 2017

Tobe lugu

Suuremad poisid käivad trennis. Sobib. Esimesel aastal klappisid kellaajad, oli imeline treener, juunis tore trennilaager - kõik hästi. Sügisel vahetus treener ja tekkis probleem trenniaegadega, sest kokkulepped spordikooli ja ruumi üürija vahel ei olnud korras või midagi ... Lõpuks olukord lahenes, aga loomulikult jõudsin ma aru pärida treenerilt kui esmaselt suhtluspartnerilt - ja ega enne arupärimist mingeid selgitusi ei tulnud. Kevadepoole said lapsed siiski normaalselt trennis käia ja arenesid kohinal, ainult et muist eelmise aasta sõpradest olid trennist lahkunud. Uus treener ei lubavat nii palju lollitada ja see sõpradele ei meeldi, teadis JJ rääkida. Kas viga oli selles või muus, ei tea. Mees käis paar korda treeneriga vestlemas, varustusest ja nii, ja sai muuhuhlgas teada, et mõned lapsed lahkuvad trennist selle üldfüüsilise treeningu osa tõttu - et nemad tahavat ainult vibu lasta. No päris nii ju ka ei saa! Tõepoolest, poisid rääkisid sel aastal palju rohkem kätekõverdustest ja kõhulihastest, ilmselt pandi rohkem rõhku vibulaskja üldisele vormile. Minu meelest on see hea, sest meie pere tõenäoline põhivorm oleks muidu muffinivorm.

Ühesõnaga, oli hästi, aga nüüd ... Oli teada, et tuleb trennilaager ja sellele järgnevad võistlused. Aeg sobis. Siis sai vibuliit kokku ja otsustas, et võistlused tulevad üldse alles sügisel, sest algselt planeeritud võistluste ajal on laulupidu ja lapsed on sellega seotud.  See otsus tehti 28. mail - huvitav, mis ajast saadik oli laulupeo aeg teada? Seega nihutati trennilaager ka nädal aega ettepoole ja planeeriti teha lühemalt. Eelmisel aastal tuli kogu laagriinfo 1. juunil. Sel aastal tuli samal päeval teade, et laagriaeg on muudetud. Muud infot ei antud, lubati, et päevahind on umbes sama, mis eelmisel aastal ... kuni tänaseni. Olime arvutanud, et hästi, eelmisel aastal oli 10 eurot päev, laager on neli päeva, 40 eurot per laps, sobib. Täna tuli kiri. Laager kestab kolm ja veerand päeva, tasu 60 eurot (mis teeb siis 18 eurot päev või umbes nii), väljasõit esmaspäeva hommikul kell kaheksa.

Esiteks ei toimu juunikuus kell kaheksa mitte midagi. Nagu üldse mitte midagi, see on täiesti sündsusetu kellaaeg. Teiseks ei ole 18 eurot päev sugugi sama, mis 10 eurot päev. Mitte et meil seda raha ei oleks, aga ma hästi ei usu, et seekord saaks igal päeval kaks korda rohkem laagrit. Ja vabandage, laagrite, ekskursioonide ja muu taolise infot ei anta kolm päeva enne asja algust! Ma olengi selline lapsevanem, kes tahab hästi palju teada, mis ja miks toimub, ja seda teadmist tahan ma saada aegsasti. Poiste Eelmises Koolis olin ka mina see, kes õiendas, miks on e-kool päevade viisi täitmata ja miks ei seletata, mis ja millal toimub - ühesõnaga, ebameeldiv lapsevanem. No aga ei saa ju nii, et laps käib kuskil nagu mustas augus, mingit infot välja ei tule, mis seal toimub!

Muidugi, võib-olla on kogu laagri organiseerimine treenerite kaelas. Nii ei tohiks see olla, kui asi toimub spordikooli nime alt, siis organiseerigu asju ikka asjapulgad, treeneritel on niigi suur vastutus paarikümne lapse eest mitu päeva vastutada. Aga organiseerib kes tahes, organiseeritud peaks olema aegsasti. Info peab liikuma ja vastutavatel lapsevanematel peab esimesest võimalikust hetkest peale olemas kogu info.

Meie Mehega olime natuke rohkem kui natuke häiritud ja seetõttu toimus meil täna õhtul lühike perekoosolek teemal "Kas see laager on ikka laagerdamist väärt?" Jõugu Juht, kes eelmisel aastal trennilaagrist kaks korda koju helistas (halb märk: ägedast laagrist ei helistata kunagi koju), arvas, et esiteks liiga kallis ja teiseks lubab ilmateade vihma, ta vihkab vihmaga trennitegemist, tema siis pigem ei läheks. Unistaja arvas, et laagri tegevuste poolest võiks minna küll, aga paha ilm ja rahaline külg on jamad jah. Ega nii noortelt lastelt ei saagi selliste otsuste langetamist oodata. Otsustasime, et magame selle peale ja vaatame homme uuesti tuleva nädala ilmateadet. Siiamaani ei lubata sealpoolt mitte midagi head. :(

Urr.

3 comments:

  1. Muud ei oska kommenteerida, aga 3-päevane treeninglaager on täiesti mõttetu sportliku arengu seisukohalt. Selle ajaga ei jõua korralikke trenne teha rohkem kui 4-5 (heal juhul ja eeldusel, et siis mingeid muid tegevusi selle asemel olla ei saa), palju aega läheb asjade kokku- ja lahtipakkimisele ja laagrisse sisseelamisele.

    ReplyDelete
  2. Tere lugemast, Tom!
    Eks selle laagri mõte ongi rohkem laagerdamises endas kui sportlikus arengus. Eelmisel aastal oli pühapäevast reedeni, pluss laupäevased võistlused - nii et laager valmistas lapsi võistlusteks ette ka. Sel aastal oleks rõhk ilmselt rohkem sotsiaalsel poolel, aga see pidavat nadivõitu olema.

    ReplyDelete
  3. uskumatu jah, kudias mõni laager korraldatakse nii, et infot tuleb peale nii palju, et laste päevakava on täiesti paigas ja öeldakse, et ainult trenni sisu ei tea ja teises laagris saadakse lõplikud kuupevad paika nädala alguses ning info täpsema sisu kohta tuleb alles küsides. Pluss kuna ma küsides avaldasin kahetsusest, et ei tunne vist mugavalt last laagrisse saates, siis tulli kiri õigete kuupäevadega ja infoga, et kes ei tule, põhjendagu ja andku teada, sellele ei vastanud me midagi ning siis edaspidine info puudus :D Kuni tuli teade, et tulge lastele laagrisse järgi :D Jah. kaks erinevatlaagrit kuhu viimasesse ei jõudnudki, sest noh. Info.

    ReplyDelete