Monday, July 31, 2017

Suvi kestab veel

Kui seda viletsat suusailma saab muidugi üldse suveks nimetada.

Juuli saab kõigest hoolimata kolme tunni pärast läbi. Augustis tuleb jälle - nagu enam-vähem igal aastal - ära teha kõik see, mida juulis ei jõudnud, ja august on ju teatavasti lühike kuu, sest pärast riigipüha tuleb hakata tõsisemalt töölkäimise ja kooliasjade peale mõtlema. Oeh.

Augustis saame Majale katuse peale.

Augustis käime kindlasti mere ääres, Teise Vanaisa juures Kuurortlinnas. Muu puhkuse jaoks sel aastal aega ja raha ei ole, sest katus.

Augustis veedame ühe päeva, sõites laevaga eksootilisse paika - nimelt on Suure Järve peal pisike saar, kuhu tuleb koguduse töötegijate väljasõit koos peredega. Ma oleksin eelistanud mõnd paika, kuhu maismaad mööda pääseb, aga samas võiks ju korra elus sealgi ära käia ... ja omal algatusel ma enamasti laevade peale ei lähe.

Augustis tuleb valmistada hoidiseid, sel aastal tulevad vaarikad väga hilja, aga metsast tuleb veel tuua hästi palju seeni, hankida ja marineerida paprika ja nii edasi.

Augustis tuleb tegeleda maasikapeenarde uuendamisega. Millal, inimesed, millal? Mul on mõned tellimused kududa, tahaks veel siin ja seal käia, Maja ümbrust kasida (kui see parajasti betoonitolmupilvi täis ei ole) ja keegi peab süüa ka tegema.

Augustis tuleb tegeleda ka kooliteemadega. Ma lähen võtan nüüd ühe palderjanitableti, sest kõik on endiselt nii lahtine, et hirmus. Peame palvet, et langetaksime õiged otsused.

Tegelikult tahaksin ma augustis väga puhata ja mängida. Lihtsalt niisama. Nojah, selleks me sinna Kuurortlinna lähemegi, loodetavasti antakse kuu keskpaiku veel tõsiseltvõetavat suveilma. Vähemalt ei pea me sel aastal Unistaja sünnipäeva augustis (mitte et teine september augustist kuigivõrd edasi oleks).

Veel tahan ma augustis kududa valmis piibelehesalli ja nahkhiiresalli ... ja juulis valmima pidanud karukellasalli ma lihtsalt pean valmis saama. Ma siis lähen nüüd ja koon natuke. Kui keegi teab, kuidas endale mõned kätepaarid juurde kasvatada, siis on õpetused teretulnud.

2 comments:

  1. Täna küll vilets suusailm ei olnud... meil oli ennelõunal akna taga 27 kraadi - ma ei tea, kuidas teil. Minu jaoks oli paar kraadi rohkemgi, kui ma parimaks pean, aga ma hoidsin suu targu kinni...

    ReplyDelete
  2. Üksikud suveilmaga päevad kahjuks üldmuljet ei paranda. 27 kraadi on minu jaoks väga okei, kui saab kuskil veekogu ääres olla, eilne lämbe ja niiske 27 kraadi oli mulle ka ebamugav.

    ReplyDelete