Sunday, August 20, 2017

Koduhaldjas või midagi sellist

Möödunud nädalal võtsin vastu kaks risolutsiooni: esiteks, kõige varem kuue, aga tõenäoliselt rohkemate aastate pärast läheme Mehega pikemale Lääne-Euroopa-reisile (kui suuremat sorti sõda või mõni muu katastroof pole selleks ajaks peale hakanud). Laste kaasatulek on selleks ajaks nende endi otsustada, pealegi peaks keegi jääma koju kasse hoidma. Teiseks, ma vajan koristamise-plaani. Ükskõik milline koristamisplaan on parem kui see, mis nüüd mõnda aega on kehtinud, tähendab, olematu. Tulemusena olen pesnud kolm akent ja õige mitu põrandat. Esialgu veel tahan samas vaimus jätkata.

Korjasin ära kõik tikrid. Õnneks oli neid päris palju vähem kui eelmisel aastal.

Tõin metsast märkimisväärse koguse kukeseeni. Varsti on neid piisavalt, et marineerima hakata (sinnamaani istuvad omas mahlas purgis).

Tomatid hakkavad tasapisi küpsema ja porgandid on juba päris arvestatavad. Täna leidsin kompostihunnikust ka ühe salakõrvitsa, mis oma noorusele vaatamata tundub olevat juba umbes viiekiloseks kasvanud.

Lapsed käisid kiriku juures piibli ja kunsti päevadel, kus muuhulgas tehti särgikunsti. Ma pean nüüd uurima, kuidas neid batikatehnikas särke pestakse.

Unistaja koostas sünnipäevaliste nimekirja. Kavatsesime täna kutseid jagada, aga selgus, et lisaks põhiprinterile on ka tagavaraprinter surnd mis surnd. Õnneks on mul kõigi kutsutavate vanemate kontaktid olemas, saadan kirjad.

Kohtasime Suurt Rohelist Röövikut. Röövik oli väga suur, väga roheline ja väga tugev, võitles oma vabaduse eest, kui pihku võeti. Võib-olla sirelisuru, see vähemalt tuli ette, kui guugeldasin "roheline röövik liblikas".

Käisime merejärvereisil. Kuna poisid seal ujuma ei saanud, käisime järgmisel päeval suure palavuse ajal ekstra ujumas ka. Isegi mina ujusin, seda küll peamiselt JJ-le näitamiseks, et konna ujudes on võimalik vee peal püsida. Mul pole aimugi, mida tema teisiti teeb, aga konnastiil tal välja ei tule - noh, mina ei oska jällegi krooli, aga tema oskab.

Ma ei kudunud ühtegi sentimeetrit kaltsuvaipa, aga sain valmis karukellasalli äärepitsid. Tuleval nädalal õmblen kokku ja tõmban raamile.

Vanaema ja Vanaisa ostsid endale varakult katkiläinud pesumasina asemele uue. Sama firma oma. Um. Uuel on liiga palju nuppe, mille pihta saab kogemata minna, ja seega palju võimalusi masinat valesti programmeerida. Oeh ... Nüüd on muidugi juba hilja, aga kui keegi teab mõnd ekstra suurte nuppude ja korraliku õpetusega masinaliiki eakatele, siis võib soovitada. Äkki on kellelgi veel sellised hirmus kangekaelsed ja iseseisvad eakad lähedased, kes nupurohketest masinatest segadusse satuvad ja pisaraid valavad.

Oli ka selline omamoodi sündmus, et meie niinimetatud ehituslaen, mille eest me Majja kaevu, veevärgi ja äravoolusüsteemi tekitasime, sai sel nädalal läbi. Kõik. Lõpetatud. Ma südamest loodan, et me rohkem suuremamahulisi pangalaene võtma ei pea.

1 comment:

  1. Ettevaatust nende särkidega! J-l oli midagi peale läinud ja ma tahtsin kraani all seda menetleda ja sealt hakkas sirinal sinist värvi välja jooksma. Mina vist julgekski ainult käsitsi läheneda neile.

    ReplyDelete