Sunday, September 10, 2017

Hõbe. Ja muud kah.

Sel nädalal käis Jõugu Juht viis päeva koolis ja Mees viis päeva tööl. Päris harjumatu, eriti mõeldes, et see ilmselt jääbki mõneks ajaks nii. Veel käisid lapsed võistlustel ja vanemad laadal.

Jõugu Juht hankis koolist paar "viit" ja mõned suulised kiitused, millest vähemalt osa edastati otse emale. Ajalooõpetaja on temast endiselt ülearu vaimustunud, arvan mina. JJ ise seletas, et ta ei tõsta üldse kätt, kui ei ole täiesti kindel, et õiget vastust teab, aga teised tõstavad mõnikord kätt ka siis, kui nad täpselt ei tea, mis õige vastus on. Ajaloos teab ta õigeid vastuseid sageli. Koduülesannete teemal on toimunud ka tahtejõudude võitlus. Mina võitsin. JJ tuli järgmisel päeval rahuolevalt ja ütles, et päris mitmel lapsel oli kodutöö tegemata, aga temal mitte. Nunuh. Veel on JJ enda sõnul sõbrunenud ühe uue klassivennaga, kes eemalt vaadates tundub olevat tore poiss (ma ei tee nalja, kui ma ütlen, et seda klassi praktiliselt ei tunne).

Unistaja käis esimest korda uuel õppeaastal robootikas ja kogu oma vibulaskjakarjääri jooksul õige mitmendat korda võistlustel. Seal käisid tegelikult ülejäänud lapsed ka, aga ainult Unistaja tõi koju medali. See on päris ehtsast metallist, mis iganes metalli nad medalite jaoks kasutavad. Oma vanuseklassis vabariigi teine vibu olla on eriti uhke seetõttu, et siiamaani on enam-vähem kõik võistlused ära võitnud üks sileda olemisega Tallinna poiss, kes on Unistajast minu teada üle aasta vanem ja mitme aasta jagu rohkem treeninud. Seekord jäi tema Unistajast tahapoole. Kas see oli nüüd ühekordne sündmus või ettekuulutus millekski vägevamaks, näitab aeg. Unistaja igatahes arvas, et tema tahaks edaspidigi võistlustel käia. :) Loogiline, või kuidas?

Lillebror käis uuel õppeaastal esimest korda loomaringis ja tuli tagasi põneva infoga küülikute ja merisigade perekonnaelu kohta. Kellel olid sündinud pojad ja kellel ei olnud poegade saamine klappinud...

Mees hankis endale laupäevaselt laadalt, kus pool päeva sadas ja oli külm, korraliku peavalu. Kohe nii korraliku, et kiriku tehnikatiim pidi täna taas ilma oma juhita hakkama saama. Ei olnud tore. Tööalaselt pidavat olukord olema ootuspärane.

Mina tegin koduhaldjat ja tööinimest. Aiatöölist ja kuduvat naist. Nördisin piibelehesalli käitumise pärast, aga jäin laada käigus ilma karukellasallist. Mh, ma pean nüüd jälle uue karukella kuduma... aga mulle meeldib see muster, mis siis, et raske. Veel jäin ilma ühest XXXL-vaibast, sellest metsarohelisest. Tuli nimelt üks naine, riidetükike näpus, võrdles riide ja vaiba värve - sobis küll -, rääkis mulle oma elutoa sisustusest ja ohkas lõpuks, et vist peab selle suure vaiba ära võtma. Ega ma tegelikult ei sundinud. Veel käisid ostmas mitmesugused soomlased, üks saksa vanaproua koos tütrega ja juba püsikliendiks saanud noor kasahhi päritolu naine, kes elavat nüüd peamiselt Soomes, aga käib millegipärast meie käest vaipu ostmas. Noh, tal on hea maitse ja mulle meeldib, kui minu vaibad reisida saavad. :) Niisama astusid läbi vähem ja rohkem meeldivad sõbrad ja tuttavad, viimaste hulgas ka Serinah, kärus imekaunis lapsuke. Väikesed lapsed on üldse toredad, päeva esimese kaltsuvaiba valis endale üks varsti kolmeseks saav tüdrukuke.

Lapsi võistlustelt tagasi oodates tegime Mehega aega parajaks Kvartali all idamaises restoranis. Puhtast uudishimust tellisime thali-nimelise mitmesuguste roogade vaagna. Oli huvitav kogemus, aga rohkem me sellist asja ei tahaks. Lihatoitudel polnud vigagi, kapsasalati moodi asi oli ka täitsa kena, aga kookose-tšillikastmes - või mis iganes see üliterav asi oli? - aedviljad oli täielik jubedus, sest need maitsed lihtsalt ei sobi omavahel põrmugi, ja kokkade poolt halvaaks nimetatud lääge punane ollus*, mida ettekandjaneiu alguses salatiks nimetas, oligi salatina koos mingi lihalisega kahvli peal palju söödavam kui eraldi magustoiduna. Vaesed aasialased, mida nad küll sööma peavad... Me jääme ilmselt edaspidigi konkreetselt menüüst tellitavate roogade juurde, toiduüllatused ikkagi ei sobi meile kuigi hästi.

________
*mina kahtlustasin, et äkki ikkagi aivaa, sest halvaa käib siitmaa mõistes hoopis teistsugune, aga nüüd guugeldasin ja tõepoolest, põhjalikult ärarikutud porgandeid nimetavad nad seal halvaaks. Mh, nagu need välismaalased, kes Vanaema Weatherwaxi meelest sändvitšipettusega tegelevad, jätavad ära pealmise leivaviilu, eks ole. 

No comments:

Post a Comment