Sunday, September 3, 2017

Now the party's over, I'm so tired ...

Roxy Music'u laul "Avalon", mis nende sõnadega algab, on küll hoopis teistest asjadest, aga Pidu on tõesti läbi ja ma olen väsinud küll.

Pidu oli Pidu. 20 last: alla-aastased TT ja IM, kolmene neiu K, kuuene neiu E (B*), tuntud ka kui Lillebrori Sõbra Õde, seitsmene J, tuntud ka kui Lillebrori Sõber, kaheksased Lillebror, neiu M ja noormees K, kümnesed MJ (Laenulapse Vend), S ja neiu L, üheteistkümnesed N, W, Unistaja ja WP (R*), kaheteistkümnesed JJ, L, K ja neiu J, ja kolmeteistkümnene JK ehk Laenulaps. 11 lapsevanemat, neist neli paari ja kolm vanemat, kes oma teise poole ühel või teisel põhjusel pidid koju jätma. Ja vihm. Te ei kujuta ette, kui paha tunne on, kui kogu PLN on tehtud aiapeo tarbeks ja siis tuleb üritus algusest lõpuni toas pidada - kui teil just seda juhtunud ei ole. Varda otsas vorstigrillimine jäi lühikeseks ja märjaks ettevõtmiseks. Vahukomme ei saanud üldse grillida, sest nende ajaks oli väljas paras uputus. Vaba kulgemine oli piiratud kolme toaga. Hämmastaval kombel leidsid vist kõik endile tegevust, sest kööki, kus lõviosa lapsevanematest aega veetis, ilmusid lapsed harva, peamiselt mingi proviandi järele. Kogu üritust iseloomustas sõbralik kaos, aga Jäneseurg ongi minu ideaal (sest ilmselgelt ei jõua ma kunagi poleeritud hõbeküünlajalgade ja omavahel sobivate serviiside tasemeni).

Päeval enne Pidu käis Jõugu Juht üle hulga aja taas koolis. Tundub, et üritus õnnestus. Seda ütles Peo ajal ka JJ uus klassijuhataja. Tegelikult ei ole ka meie koolis kombeks kodukülastusi teha, Klassijuhataja Vanem Poeg on lihtsalt ühise trenniskäimise käigus jõudnud Unistajaga sõbraks saada. Ühine trenn tekkis tõesti emade mahitusel, sest Klassijuhataja Vanem Poeg otsis uut spordiala, millega tegeleda, ja mina soovitasin ...

Lõikasin Peo jaoks söögitegemise käigus sõrme. Tundub, et kudutööd see väga hullusti siiski ei sega. Kudutööd laiemas mõttes segab aga vägagi asjaolu, et katse Peol viibivaid kauneid daame sallimodellidena ära kasutada läks kõige virtuaalmaailma teed - nimelt suri Mehe telefoni (siitmaja parim pildikast, oleme tuvastanud) mälukaart vahetult enne piltide suurde arvutisse saatmist maha. Pildistamist tuleb vist korrata, ükskord ma saan need sallid ilusasti pildi peale niikuinii! Pildistamise käigus selgus küll, et ilmselt vajaks Lillebrori Sõbra Õde isiklikku salli. K., kui tal mingi lilleneiu-üritus või midagi muud taolist tulemas on, anna aegsasti teada, päris huvitav oleks minisalli kududa.

Korjasin umbrohu vahelt paar kilo päris adekvaatseid porgandeid. Need söödi Peo käigus kõige kiiremini ära - söömise kohast 50 meetri kaugusel kasvanud, enam ökomaks minna ei saa!

Koos septembrikuuga tundub olevat alanud ka uus hiirejahihooaeg - olen paari päeva jooksul ära visanud mitu surnud karihiirt. Et kassid niisama hiiri püüavad, ilma neid ära söömata, mulle tegelikult ei meeldi, aga arvatavasti on karihiirel vale maitse või lõhn. Muud hiired süüakse ikka enamasti ära.

Kuni Jõugu Juht koolis käis, tegelesid Unistaja ja Lillebror kodus iseseisvate töödega - eelmise aasta materjali kordamine. Õuduste muusika, ütles sellise asja kohta kunagi üks kogenum kolleeg. Oskavad küll, aga esmane teostus on siuh-siuh ja valesti. Eks me harjutame keskendumist edasi.

Saime paika esialgse huviringide jaotuse. Lillebror hakkab käima loodusmajas - veel on lahtine, kas ühes või kahes ringis - ja trennis. Unistaja hakkab käima trennis, robootikas ja puutöös. Jõugu Juht hakkab käima trennis - aga selle aegadega on keeruline, sest kool -, puutöös ja juuniorides. Kui hästi läheb, tuleb koolis programmeerimine või midagi muud taolist põnevat, aga seda me veel ei tea, kuidas läheb.

Ja praegu paneb koolilaps kotti kokku. Esimesel päeval tabab teda nii kehaline kasvatus kui kunst. Oeh. Ilmselgelt on vaja hankida suurem trenniriiete/spordiasjade kott, muu varustus esialgu kõlbab.

______
*kutsutakse hoopis teistmoodi

2 comments:

  1. Karihiired peaks olema putuktoidulised, erinevalt teistest, tavalistest, hiirtest, kes tuppa kipuvad. Ehk on see mingi maitseerinevust tekitav oluline asjaolu...
    Head!
    Age (pühendunud blogilugeja, kes pole veel algusest lõppu jõudnud aga kommenteerimine vist enam küsimusi ei tekita. Noh, et liiga kauge postitus või nii...)

    ReplyDelete
  2. Tere lugemast, Age!
    Ma polegi hiirte toidusedeli peale mõelnud, võib-olla tõesti see maitseerinevuse põhjus.

    ReplyDelete