Sunday, September 3, 2017

Võileib pauna, suudlus palgele ...

Arvutikella järgi kaks minutit tagasi algas Jõugu Juhi esimene ametlik eesti keele tund üle kolme aasta. Kolm tundi ja üksteist minutit varem ärkasin mina üles ja magama enam ei jäänud. Keegi peab ju paanikaosakonna eest vastutama!

Praeguseks teadaolevalt: on pandud ümbrispaberid õpikutele, töövihikute suhtes oleme äraootaval seisukohal, vihikute kohta ei tea üldse (no see on blogosfääris kirgi küttev teema, ma niisama mainin, kuidas meil on); on vanemliku järelevalve all pakitud koolikott; on lapsühik jõudnud koolimajja; on tehtud esimene abikõne - kuhu ma õigupoolest minema pidingi? Ei ole seljatatud ARNO süsteemi koolitoidu mõttes, vähemalt mitte tänase päeva jaoks. Direktor küll lubas poole suuga, et süüa saavad ka need lapsed, kelle vanemad ei suuda igipikka manuaali läbi lugeda - ehk siis vast meie laps ka.

Ja siinkohal tulen pealkirja juurde - Linna uus koduleht on äärmuslikult kasutajavaenulik. ARNO on samuti väga kasutajavaenulik. Kaks miinust antud juhul kokku plussi ei anna. Mis iganes sisselogimise ja registreerimise juhend peab olema selline, kus vähem kui kümne lausega antakse ära info, mida ma TÄPSELT tegema pean. Sammud paluks nummerdada. Mitte nii, et mul on mitu lehekülge manuaali koos jooniste ja muu jamaga. Ja mitte nii, et info kogu süsteemi täieliku uuendamise kohta tuleb vähem kui kuu aega enne registreerimise vajalikkust! Kujutage ette, et augusti lõpus on lapsevanematel muu elu ka, mille kõrvalt ei ole võimalik võtta kolmeks korraks tund aega (ja pool purki palderjani, vähema aja ja rahustikogusega ei tule arusaamisest midagi välja*), et uuendatud süsteemi selgeks saada. Rääkimata kõigist neist inimestest, kes ei kasuta internetipanka ega ID-kaardiga sisselogimist ega midagi taolist. Ja kõigist neist, kellel ei olegi kodus arvuti kasutamise võimalust ...

Urr.

Pakkisin JJ-le igaks juhuks kaasa karbikese sünnipäevakoogi tükkidega. Et oleks võileib kaasas. Prantsuse keele koolis võib leiva asemel kooki süüa küll (Marie-Antoinette'ile omistatud ütlus, et nälgiv rahvas söögu ometi kooki, kui leiba pole).

_________
*ma olen tegelikult dumbuser ja ei kavatse ennast ei neti ega nuti alal praegusest oluliselt targemaks harida, kui just surm silme ees ei seisa. Vanasti kõlbas kõiki asju registreerida koha peal, paberiga, miks enam ei kõlba?

No comments:

Post a Comment