Sunday, October 1, 2017

TMI nädal

TMI tähendab too much information. Seekord õnnetuseks üldse mitte heas võtmes. Ühe nädala jooksul sain lausa mitme inimese kohta teada asju, mida ma polnud siiani päriselt uskunud. Kuigi "asjad" olid erinevad, olin ma nad siiani paigutanud kategooriasse "ega see siis pärispäriselt nii olla ei saa". Selgus, et saab vägagi. Mul oli selle kõige pärast - võõrhäbi ja muusugune šokeeritus - füüsiliselt paha olla. Empaatiavõime võib mõnikord ka tagurpidi toimida. Mingisugune rahu saabus alles pühapäeval kirikus leivamurdmise ajal. Kui armulauateenistuse ajal palves olles rahu ei saaks, siis oleks suhe Jumalaga ikka väga untsus, arvan mina. Eriti, kuna tuleb palvetada igasuguste inimeste eest... ka nende eest, kelles oled parajasti jõudnud südamest ära pettuda. Ega nad siis halva pärast! Nad lihtsalt... ma arvan...ei tea paremini. Ja kes nüüd muretsema hakkas - mitte ükski kurvastus ei sündinud minu jaoks lähedase inimese või tööalase kontakti pärast, ma niisama omaette pettusin ebamääraselt tuttavate ja puruvõõraste pärast info tõttu, mis õige mitme erineva kanali kaudu minuni jõudis.

Tööalaselt kohtusin hoopis mitme armsa lapsevanemaga ja pidasin nii mõnedki konstruktiivsed vestlused.

Kodualaselt oli nii, et maasikapeenrad on nüüd lõpuks korras, küüslaugud maas ja enne järgmist vihmaperioodi katsume vähemalt vannitoa aknaaluse korda saada. Küpsetasin õuna-mandlikooki, mis nägi välja umbes nagu see, aga retsept oli natuke teistsugune... mandlisem. :) Mees puhastas ja remontis pliidi. Et seda pole nüüd paar päeva kütta sobinud - segu tahab kuivada -, laotasin sinna kuivama oma selleaastase küüslaugusaagi. Jah, jäin ülesvõtmisega hiljaks, aga kuigi pooled küüslaugupealsed said katuselammutamise käigus lömastatud ja teine pool uppus umbrohusse, on küüslauku ikkagi hämmastavalt palju. Loodan selle portsu abil valmistada hulga aromaatseid - nagu Kreeka talupoegade buss, ütles Gerald Durrell sellise asja kohta - ja tervislikke toite.

Käisime kodumasinapoodides, sest mul on uut pliiti vaja. Selgus, et kõigepealt tuleb ära mõõta olemasolevad ahjuplaadid ja nende mõõtude järgi pliit valida. Valikutes on praegu üks täismõõduline, eraldiseisev Beko ja integreeritav Miele ahi koos mingi odava no-name pliidiplaadiga. Kõigil ülejäänutel oli praeahi nii pisike, nagu oleks mõeldud dieetipidavatele poissmeestele. Urr. Õnneks ei pea seda asja kohe homme ära otsustama.

Mehed ja poisid käisid Teadlaste Ööl. Kogeti eksperimente elektriga.

Perekondlikult käisime Teisel Vanaisal külas. Selle tagajärjel pean ma Jõugu Juhi homme hommikul äratama kell pool seitse, sest tema-mehikene oli võtnud ignoreerida lapsevanemlikku jutlust teemal "Õpi alati kõik asjad ära esimesel võimalusel, kes teab, kas eelmisel õhtul aega on!". Noh, me läksime täna pärast kirikut otse ja jõudsime pool tundi tagasi, aga suure osa ajast kõlas Kräun: "Mul on ajalugu tegemata." Korraline töövihikutäitmine, mis oli teada juba nii umbes kolm vaba õhtut varem, ei tohi olla perekonnaelu mõjutav tegur. Punkt. Aaaga tegelikult ei pea ma last koduvanavallatul kellaajal äratama mitte homme, vaid juba täna, nii et olgu teil sealpool ka hea öö!


4 comments:

  1. 'koduvanavallatu' ha- ha- haa :_D

    ReplyDelete
  2. See on sõnake koduvana orbudekodu hommikulaulust, mida kirjeldas oma memuaarides Muumipapa. :)

    ReplyDelete
  3. Meil on Integreeritav ahi 70-liitrine (meie perele sobib ja suuremat pole vaja olnud veel) + pliidiplaat 2-auguline ja kuna puupliit on ka, siis on väga hea kombinatsioon.(Ehkki ahi ilmutab peale 4-aastast kasutamist juba väsimusemärke emailis, millega on mul raske leppida, tahaks et ka tänapäeval kodumasin kestaks vähemalt 10 aastat!) Ei vahetaks seda süsteemi eraldiseisva pliidi vastu vabatahtlikult.

    ReplyDelete
  4. Mulle meeldib eraldiseisev pliit, olen sellega harjunud. Puupliiti niiehknii suvel ei kasuta ja vahel on mul kolme auku vaja küll, kaheauguline jääks väikeseks. Eraldiseisva pliidi pluss on ka, et saab vana pliidi eest ära tõsta ja uue asemele kehitada ja valmis, integreeritava jaoks tuleks hakata süsteemi ümber tegema ja see tähendab Mehe jaoks lisatööd. Aga tööd on tal Majas niigi küllalt.

    ReplyDelete