Tuesday, January 16, 2018

Nad istuvad laudas, mis teha on neil...

Noh, laudas me praegu ei istu, toas istume... aga iga natukese aja tagant läheb keegi välja ja vahetab sissesõidutee otsas passija välja. Kell on 10.

Eile hommikul üritasin Mehe jaoks autot käima saada. Kähkähkähkäh... Kähkähkähkäh... Ei midagi. Isegi ei turtsunud. Mees läks ja proovis ise. Ei midagi. Auto ütleb, et aku tühi! Üks naaber sõitis mööda, peatus Mehe vehkimise peale, abistas. Mees jäi veerand tundi hiljaks, Unistaja peab inglise keele kontrolltöö järgi tegema - noh, juhtub. Jõugu Juht oli niiehknii kurguvaluga kodus, minul vaba päev ja Lillebror magas kogu jama lihtsalt rahulikult maha - koduõppelapse rõõmud.

Mees tõi Linnast Vanaisa käest akulaadija. Laadis õhtul mitu tundi. Laadis hommikul vara. Siis jõi kohvitassi tühjaks, läks välja autot käivitama - ei midagi. Täna oli minul planeeritud üks kokkusaamine kell 8.30, õnneks ümarlauana, kus pidid osalema peale minui ja lapsevanema veel mitu õpetajat, nad on arukad inimesed, küllap suutsid probleemi olemust selgitada. Mehel on praeguseks ära jäänud kaks esimest tundi, siis on tal auk ja alles poole kaheteistkümnest järgmine tund, teisipäev on tal niiehknii õhtuse kallakuga. Jõugu Juhil valutab endiselt kurk, nii et tema on täitsa ametlikult kodune, aga Unistaja pidanuks kooli minema teiseks tunniks... veab, kui neljandaks jõuab. Siinkandis ei liigu lihtsalt mitte kedagi! Ükski naaber ei paista ka täna liikvel ega kodus olevat, võimalik, et läksid tööle või ükskõik kuhu neil asja oli juba enne meie tavalist väljaminekuaega.

Mis sellel Vanaisa diiselprantslasel viga on, et miinus kaksteist juba aku tühjaks tõmbab, mina ei tea. Väga heal juhul lubati homseks tagasi meie oma autot, mis siiamaani on läinud käima iga ilmaga, kaasa arvatud Kõigi Aegade Külmimal Hetkel miinus kolmekümne kolme koma viiega (no see külmim hetk oli autotermomeetri järgi, kunagi 2011. aasta veebruaris).

Kohe üldse ei sobi selline asi. Paari külma öö pärast uut akut osta on ka narr, aga kui me siit ükskord liikuma saame, siis tuleb see asi ära teha.

Urr.

5 comments:

  1. See on nüüd see koht, kus tasuta ühistranspordi asemel peaks oleme tellitav ühistransport. No et helistad bussifirmasse ja ütled, et sel kellaajal tahab sellest kohast peale saada x inimest ja minna teise kohta.

    (Ma tean küll, et see süsteem on juba olemas ja nimetatakse taksoks, aga miskipärast ei ole juttu olnud tasuta taksodest...)

    Loodan, et saate olukorra siiski peatselt kontrolli alla. Lähipäeviks lubatakse õnneks soojemat temperatuuri.

    ReplyDelete
  2. Jah, aga ma arvan, et see telklitav transport peaks olema ikkagi kuidagi planeeritud. Selles mõttes, et kui meie naabrite juurest tahab üks lapsinimene minna kooli kella veerand üheksase bussiga ja meie juurest kaks lapsinimest Linna nii, et veerand üheksaks jõuaks koolimajja, siis tähendaks see ikkagi kahte bussi ja väga väheseid reisijaid. Eesti riigile, kus üksikisikust eriliselt ei hoolita, ei ole see ratsionaalne.

    Vähemalt tundub tõesti, et ilm läheb natuke soojemaks, praegu näitab akna taga ainult 8 kraadi külma. Eilse miinus kaheteistkümne ja vastiku tuulega võrreldes täitsa soe.

    ReplyDelete
  3. Täna hommikul saite kenasti liikuma?

    ReplyDelete
  4. Jah, Mees laenas korralikuma aku. Ilmselt ongi viga selle auto akus, mis näeb küll veel nooruslik välja, aga saab iga külma ööga lõpmata tühjaks.

    Palun anna teada, kuidas teie perele kõigi nende inglitegude eest tasuta! Kõrvitsates me oskame, aga äkki on midagi veel?

    ReplyDelete
  5. Pidage meid oma õhtupalves meeles, see on parim tasu :)

    ReplyDelete