Wednesday, January 10, 2018

Oligi liiga ilus, et olla tõsi

Meie oleme need madalapalgalised, kes tulumaksumuudatustega, millest ilmselt suure peaga hobune ka aru ei saa (palun ärge püüdkegi mulle seletada või mingeid harivaid linke panna, on nagu on ja ma tõesti ei taha selle teemaga tegeleda, kniks), natuke raha juurde said. Lastetoetus tõusis ka kübemeliselt. Aitäh igatahes.

Eile vaatasin pangaseisu ja maksin arveid ja panin mitusada raha säästukontole - et hambaraviks ja reisiks ja ehituseks ja kui üldse ei vea, siis mingiks hädaolukorraks...

Täna helistas Mees Linnast, et ta hakkab tulema. Nurrrrr, tegin mina ja panin supi keema. Siis helistas Mees uuesti ja teatas, et tema on nüüd Tasku parklas ja kaugemale ei saa, sest autol on Midagi Viga ja meie tavaline autoabiline ei oska üldse arvatagi, mis see võiks olla. Ma guugeldasin Mehe kirjeldust... kas pidurisüsteemi elekter või käigukast. Nendel Easytronicutel pidi juhtuma, et tekib kommunikatsiooniprobleem. Pidurituled pidavat õigel hetkel põlema, tähendab, arvatavasti pidurisüsteem ei ole. Küllap kommunikatsiooniprobleemid oleksidki varem avaldunud - meie Corsat lahutab vaid mõnisada kilomeetrit esimesest suurest juubelist, veerand miljonit on täis saamas.

Ainult et... nüüd on masin parandaja juures (meie autoabilisel pidi olema nimekaimust garaažinaaber või umbes nii, kes sedasorti asju tunneb) ja eks me vast nädala lõpuks saame teada, kas tuleb juubel või matused. URR.

Hommikuse Piiblilugemise käigus jäi silma koht, kus öeldi, et ärge endale varandust koguge... Ma ei tahtnudki varandust, tahtsin lihtsalt lasta hamba korda teha! Ju siis pole lähinädalate jooksul ette nähtud.

Mee saabus just Vanaisa autoga, mis suvest saadik garaažis seisnud on. Hea seegi. Ja kui viga on siiski väiksem kui see kõige hullem variant, siis me saame seda endale lubada... ja leib on laual ja leiva peal või ka. Mis siis saab, kui viga peaks olema fataalne, seda vaatame edasi, meil on Gummersbachis üks ja kui järele mõelda, siis lausa kaks tuttavat automüügikohta.

URR ikkagi.

2 comments:

  1. Ehhh... mina "nutan" pea iga kord kui toidupoes käin. Kuidas saab olla, et täiesti tavalised toiduained - aedviljad, juurviljad, puuviljad ja liha, sekka mõni piimatoode - NII palju maksab?

    Teile lootust, et auto saab korda!

    ReplyDelete
  2. Aitäh. Lootma peab.

    Meil on õnneks toiduteemal üsna hästi ja riideid ka hetkel jagub, koolivihikud õnneks ei maksa palju. Aga ükskõik mis hädavajalikku asja osta või ootamatut auku lappida, alati on tunne, et rahaga peaks ju saama midagi paremat teha.

    ReplyDelete