Monday, April 16, 2018

Upsi

No ei seisa see lugemispäeviku pidamine meeles. Eriti mitte suure lindatamise vahel. Tegelikult ma ikka loen vahepeal küll.

Carole Nelson Douglas "Catnap" - mnjah. Mees tellis selle raamatu mulle sellepärast, et osaliste hulgas pidavat olema must kass. Kass on tõesti, Kesköö-Louie, aga kassi vaatenurgast esitatakse kogu loost häbiväärselt väike osa. Samas on just kassi esitatud tekst palju vaimukam, kergemini jälgitav ja muhedam kui inimeste sahmerdamised. Viimastest on poole raamatuni lausa raske aru saada. Me wantz rohkem kassi ja vähem inimesi.

Marje Ernits "Kuukerijad" - oijah. Mitte, et ma ise suudaksin midagi paremat kirjutada, aga see raamat... oli küll väga omamoodi eksperiment. Arvasin enne autori guugeldamist, et tegu on mingi järjekordse lapskirjanikuga, aga tuleb välja, et täitsa elukogenud inimene. Võib-olla mulle oleks meeldinud, kui ma oleksin seda 14-aastaselt lugenud.

Dan Brown "Pettepunkt" - klaver põõsas ja vandenõuteooria, aga seekord vähemalt mitte maailmajagudevaheline aaretejaht. Selline ranna- või lennukilektüür, mitte midagi erilist.

Ransom Riggs "Hingede raamatukogu. Kolmas raamat Miss Peregrine'i ebatavalistest lastest" - ma arrrmastasin juba esimest raamatut. Teist ka. Kolmas on sama tore kui kaks eelnevat. Goodreadsis nimetas keegi seda hipsterite Harry Potteriks, umbes nii see ongi. Üle jupi aja taas raamat, mille ma kavatsen endale koju osta, sest need vanad fotod ja see nende ümber kootud lugu... Geniaalne. Ilma fotodeta oleks lugu tõesti nõrgem, aga siin on kahe asja omavaheline kombinatsioon see, mis mõlema poole väärtust tõstab.

4 comments:

  1. Miss Peregrine!!! Mu lemmik! Lugesin pärast filmi (Eva Green, ka mu lemmik) jutiga kõik kolm osa läbi ja loen veel :)

    ReplyDelete
  2. Ma pole filmi vaadanud, pole kindel, et üldse tahaksin - sest minu meelest PEAB iga raamatu põhjal tehtud film olema üks-ühele illustratsioon, mingit stsenaristi omaloomingut ma filmis näha ei taha -, aga muidugi, kui suudaks filmi vaadata täiesti eraldiseisva üksusena, siis oleks põnev küll. Miss Peregrine on minu ettekujutuses küll hoopis emalikum ja tagasihoidlikum kui Eva Green filmis. :)

    ReplyDelete
  3. Miss Peregrine on minu suur lemmik ka. Mäletan kui ma esimese raamatu aastaid tagasi läbi lugesin ja sellest täiesti lummatud oli. Ma ei osanud lugema hakates midagi sellist oodata. No tegelikult lummasid mind raamatus olevad pildid veel enne kui ma raamatut üldse lugemagi olin hakanud. Ostsingi raamatu just nende piltide ja pealkiri pärast, mis andis vihje, et juttu tuleb mingist lastekodust (minu lemmik teema :) ).

    Kahjuks ei ole mul olnud aega teisi raamatuid veel läbi lugeda, kuigi raamatud ise on mul täitsa olemas. Filmi olen ka näinud, aga minu jaoks oli raamat ikka palju, palju parem. Eks ka sellepärast, et seda lugedes ma veel ei teadnud mis mind ees ootab.

    Tegelikult tahaks ma hoopis näha sind lugemas :D Et kuidas sa neid raamatuid nii kiiresti neelad. Ma ise olen ka üsna kiire lugeja (kui aega on), aga see sinu tase on ikka üle prahi :)

    ReplyDelete